Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος Υποδέχθηκε το Άγιο Φως (ΦΩΤΟ)


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο  υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως, που έφτασε με ειδική πτήση στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα για να μεταφερθεί σε όλες τις ενορίες της χώρας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε τα εξής: «Σήμερα, η Εκκλησία της Ελλάδος, διά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γλυφάδας και Μεσογαίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, διά του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, του κ. Κωσταράκου, η Βουλή των Ελλήνων με επικεφαλής τον κ. Αμανατίδη και όλους τους Βουλευτές που παρίστανται εδώ, οι Δήμαρχοι, αλλά και ο ελληνικός λαός υποδεχόμαστε το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους, όπως πρέπει και όπως πάντα υποδεχόμαστε οι Έλληνες το Άγιο Φως. Αυτή τη χρονιά έχει μία ιδιαίτερη σημασία, γιατί το Φως της Ανάστασης είναι το Φως της ελπίδας. Περιμένουμε σε λίγες ώρες την Ανάσταση και δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνούν οι Έλληνες ότι το Φως της Ανάστασης και της Ορθοδοξίας, το Φως του Ελληνισμού νίκησε πάντα το σκοτάδι και όλους εκείνους οι οποίοι ήθελαν να καθυποτάξουν είτε την Πατρίδα είτε την Ορθοδοξία. Θα νικήσει πάλι το Φως και θα φέρει την ελπίδα. Για αυτό το λόγο όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, όλοι οι λαοί έχουμε σήμερα μία καινούργια αρχή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, μία καινούργια αρχή που φέρνει την ελπίδα και την αισιοδοξία ακόμα και σε αυτούς που περνούν δύσκολα αυτή τη νύχτα και αύριο την ημέρα του Πάσχα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πατριάρχη μας και δι’ υμών Σεβασμιώτατε για τη μεγάλη τιμή το Φως της Αναστάσεως να έρχεται πρώτα εδώ στην Ελλάδα, στη Μητέρα Πατρίδα. Τις ευλογίες σας».

Όλα Έτοιμα για το Γλέντι στο Γουδί...Θα Ασχοληθεί ο ΥΕΘΑ Καμμένος με το Προσωπικό των ΕΔ;;

Το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ είναι πανέτοιμα για το πασχαλινό γλέντι στο Γουδή. Η πρωτοβουλία για να δοθεί η δυνατότητα σε πολίτες που δεν έχουν ούτε φέτος την δυνατότητα να στρώσουν για τις οικογένειές τους πασχαλινό τραπέζι , είναι σωστή. Και θέλει να αναδείξει και μ΄ αυτό τον τρόπο το “δέσιμο” που έχουν οι ΕΔ με την ελληνική κοινωνία. 1500 κατσίκια λοιπόν για χιλιάδες συμπολίτες μας από τις ΕΔ.
Την ίδια ώρα όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σε πολλά τραπέζια στρατιωτικών οικογενειών το πασχαλιάτικο τραπέζι θα έχει και φέτος …κοτόπουλο. Που όσο κι αν το “βαφτίσεις” αρνί και κατσίκι δεν γίνεται . Όπως δεν γινεται επί της ουσίας και πραγματικό πασχαλινό τραπέζι σ΄ αυτές τις οικογένεις στρατιωτικων που τουλάχιστον πέντε χρόνια τώρα δοκιμάζονται.
Όσοι σπεύσουν να πουν ότι “οι στρατιωτικοί πήραν κάτι πίσω” καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν. Πήραν ψίχουλα πίσω τα οποία δεν

Απίστευτο "πασχαλινό χώσιμο" σε μονάδα του Στρατού στην Λάρισα!!

Έγινε και αυτό σε Μονάδα του Στρατού στη Λάρισα και ορίσθηκαν τα ίδια άτομα να παρευρεθούν σε διάφορες αντιπροσωπείες και διμοιρία απόδοσης τιμών τόσο τη Μεγάλη Παρασκευή όσο και το Μεγάλο Σάββατο με πολύωρη διάρκεια.
Ανάστατα τα στελέχη, σεβόμενα το καθήκον τους έψαχναν να βρουν άτομα να πληρώσουν για την φύλαξη των παιδιών τους και αν για τη μια μέρα είναι κατανοητό, η δεύτερη και συνεχομένη μάλιστα προκαλεί ευλόγα ερωτήματα, για το που ήταν το υπόλοιπο προσωπικό.
Έλειπαν όλοι με την εορταστική άδεια του Υπουργού και υποχρεώθηκαν τα ίδια στελέχη να παρευρεθούν συνεχόμενα και τις 2 ήμερες; Ακόμη και σε υπηρεσία απαγορεύεται σε ένα άτομο να εκτελέσει 2ημέρες συνεχόμενα. Ο Διοικητης έδωσε το παράδειγμα συμμετέχοντας ο ίδιος και τις 2 ημέρες. Τουλάχιστον θα υπάρξει

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Οι Γερμανικές θηριωδίες σ΄ ένα βίντεο-ντοκουμέντο του ΥΠΕΘΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μ΄ ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση μνήμης που έγινε στο ΥΠΕΘΑ πριν μερικές μέρες η πολιτική ηγεσία ήθελε να επαναλάβει το μήνυμα που λέει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει πίσω ξανά στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Το θέμα δεν είναι πρωτίστως οικονομικό αλλά ηθικό. Ο κύκλος πρέπει να κλείσει.  Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος στοίχισε 50 εκατομμύρια ζωές. Η Ελλάδα έχει μεγάλο μερίδιο σ΄ αυτή την ανθρωποθυσία . Και αυτοί που την προκάλεσαν δεν μπορούν να μείνουν πάλι ατιμώρητοι. Στο βίντεο μεσα σε λίγα λεπτά αποτυπώνεται ένα κομμάτι της φρίκης που έζησαν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. To ανεκτίμητο υλικό είναι από το αρχείο του Πολεμικού Μουσείου. Το ΥΠΕΘΑ ετοιμαζεται ήδη για την δεύτερη εκδήλωση μνήμης, αυτή της εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα.  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

www.onalert.gr

Τον Ήρωα Πιλότο Νικόλαο Σιαλμά Τίμησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τίμησε  τη μνήμη του ήρωα πιλότου Νικόλαου Σιαλμά που έπεσε στον Άι Στράτη προασπιζόμενος την Εθνική Κυριαρχία μας.  Ο Καμμένος πέταξε πάνω απο το μνημείο του Νίκου Σιαλμά για να ρίξει ένα στεφάνι.
Ο Νίκος Σιαλμάς χάθηκε στον Αη Στράτη σε μια αερομαχία με δύο τουρκικά F 16. Εκείνος πετούσε μ΄ ένα Mirage F 1. Άνιση μάχη ,θα μπορούσε να είχε αποχωρήσει. Κανείς δεν θα τον κατηγορούσε γι΄ αυτό. Δεν το έκανε. Πήγε μέχρι το τέλος εκπληρώνοντας τον όρκο υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων που είχε δώσει. Έγιναν από πολλές ελληνικές κυβερνήσεις “εκπτώσεις” σ΄ αυτά τα δικαιώματα. Όλα αυτά σε καμία περίπτωση όμως δεν ακυρώνουν τη θυσία τη δική του και τόσων άλλων συναδέλφων του. Το μνημείο που φτιάχτηκε προς τιμή του νεκρού ήρωα στον Άη Στράτη, δέχεται κάθε μέρα “επισκέψεις” από τους συναδέλφους του Νίκου Σιαλμά, που πετούν πάνω από το νησί μόνο και μόνο για να τον χαιρετίσουν. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε Έβρο και Λήμνο (ΦΩΤΟ)


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι)Χρήστος Βαΐτσης επισκέφθηκαν φυλάκια της μεθορίου του νομού Έβρου προκειμένου να ευχηθούν στο στρατιωτικό προσωπικό για την εορτή του Πάσχα. 
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λήμνο. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη γέφυρα Κήπων Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την άφιξη στην Αλεξανδρούπολη και το Ορμένιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη γέφυρα των Κήπων, απ όπου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κύριος Παυλόπουλος εξέφρασε στον Τούρκο ομόλογό τη λύπη του για την επίθεση που έγινε στο λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Φενέρμπαχτσε, και επισήμανε πως πρέπει να γίνουν βήματα προόδου από την Άγκυρα στον τομέα των διμερών σχέσεων. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στους στρατιώτες στο φυλάκιο της γέφυρας και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Νέο κρούσμα κλοπής καυσίμων στην Πολεμική Αεροπορία!!

Και νέα περίπτωση κλοπής καυσίμων ανακάλυψε η Πολεμική Αεροπορία καθώς όπως ανακοίνωσε το ΓΕΑ μετά τη διαπίστωση απώλειας καυσίμου από το σύστημα αγωγού καυσίμων, προχώρησε στη διερεύνηση της υπόθεσης από τα αρμόδια όργανά της και επιβεβαιώθηκε διαρροή καυσίμου στην περιοχή της Θήβας.
Κατά τις εργασίες αποκάλυψης του αγωγού για την επισκευή της βλάβης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη μη προβλεπόμενης διάταξης αφαίρεσης καυσίμου. Κατόπιν αυτού, η ΠΑ ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, στο οποίο παρείχε όλα τα μέχρι τότε γνωστά στοιχεία, για περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης, λόγω αρμοδιότητας. 

Τι λέει το ΥΠΕΘΑ για το έγγραφο του ΥΠΟΙΚ που "βάζει χέρι" στα κονδύλια των ΕΔ!!

“Το ΥΠΕΘΑ έχει εξασφαλίσει τα χρήματα που του χρειάζονται σε κωδικούς και δεν θα υπάρξει πρόβλημα από το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών για επιστροφή αδιάθετων κονδυλίων στο υπουργείο Οικονομικών”. Κορυφαία πηγή του ΥΠΕΘΑ επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του εγγράφου του υπουργείου Οικονομικών προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί:  
    Όλα τα χρήματα που έχουν εξοικονομηθεί αυτό το δίμηνο έχουν μπει σε συγκεκριμένους κωδικούς από τους οποίους θα εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες ανάγκες των ΕΔ, όπως συντηρήσεις και τεχνική υποστήριξη οπλικών συστημάτων.     Το ίδιο ισχύει και για τα χρήματα που ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει πει δημόσια ότι έχει εξασφαλίσει για την αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών. Και μόνο η αποστολή του εγγράφου στο ΥΠΕΘΑ βεβαίως δείχνει ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο μη περαιτέρω. Κι αν η πρόβλεψη που έκανε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης το πρωί στο Mega σύμφωνα με την οποία στις 24 Απριλίου θα έχουμε πάρει χρήματα, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί.

Tο Γενικό Επιτελείο Στρατού, σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.


"Μπλόκο" στα κονδύλια των Ενόπλων Δυνάμεων!! "Δεσμεύονται" όσα χρήματα απέμειναν!

Την ώρα που όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα στους διαδρόμους των Γενικών Επιτελείων είχε ξεσπάσει “σούσουρο” μ΄ ένα έγγραφο που έγινε γνωστό ότι έφθασε από το υπουργείο Οικονομικών. Τι έλεγε το έγγραφο; Ότι όλα τα “διαθέσιμα κονδύλια των Γενικών Επιτελείων” επιστρέφουν στον προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης. Και παραμένουν εκεί μέχρι …νεωτέρας! Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι πλέον έχουμε φθάσει στο σημείο έστω και για προληπτικούς λόγους να αναζητούμε χρήματα ακόμη και στα κονδύλια των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα οποία δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποια ιδιαίτερη ανάλυση για να αποδείξουμε πόσο περιορισμένα είναι. Το έγγραφο που έφθασε στα Γενικά Επιτελεία από το υπουργείο Οικονομικών είναι λογικό να έχει προκαλέσει μεγάλες συζηήσεις και ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό. Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές μέρες  είχε ζητηθεί “πάγωμα δαπανών” από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τώρα έρχεται και η “επιστροφή” όσων χρημάτων έχουν μείνει στα ταμεία των ΕΔ. Τι συμβαίνει και τι πρέπει να περιμένουμε;

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ένας Χρόνος χωρίς τον Ταξίαρχο Τσολάκη Χρήστο!!

Η Διοίκηση του Πυροβολικού στη Λέσβο, με το Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ/ΔΜΕΘ συνταγματάρχη κ Σταματάκη Ιωάννη, οργάνωσε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 08/04/2015 στην Εκκλησία της Υπαπαντής του Σωτήρος που βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο της 126  Τ.Ε στις Λαρισαίες Πέτρες στη Μυτιλήνη, τη τελετή του Μεγάλου Ευχελαίου και κατόπιν έγινε η ετήσια επιμνημόσυνος δέηση εις μνήμη του Τσολάκη Χρήστου ταξίαρχου ε.α, παρουσία πολλών συναδέλφων και φίλων του εκλιπόντος........................ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το… γένος στις Στρατιωτικές Σχολές διχάζει ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ!!

Μπορεί στις παρελάσεις να τα βρήκαν, όμως, το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση με την υπόθεση του γένους στις Στρατιωτικές Σχολές. Οι ΑΝΕΛ, στο πρόγραμμά τους, δεσμεύονται πως οι υποψήφιοι προς φοίτηση στις παραγωγικές σχολές θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες το γένος.
Η θέση του κόμματος του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, έρχεται σε πλήρη συμφωνία και με τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, που είχε υποστηρίξει στις 25 Φεβρουαρίου του 2013 πως «ήρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές. Επιβάλλεται να είναι Έλληνες το γένος», κάνοντας τη διευκρίνηση πως η ρύθμιση δεν αφορά στρατιωτικούς χωρών που...................ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ερώτηση 5 βουλευτών για την μισθολογική αποκατάσταση των στρατιωτικών!!

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών κ.κ. Π. Καμμένο και Γ. Βαρουφάκη κατέθεσαν 5 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με πρώτο υπογράφοντα τον Βουλευτή Κέρκυρας Στέφανο Γκίκα, που αφορά στην αναστάτωση που προήλθε στα στελέχη των Ε.Δ. μετά την αποκάλυψη του εγγράφου της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών προς το Συμβούλιο της Επικρατείας με το οποίο τίθεται εν αμφιβόλλω η υλοποίηση της υπ' αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Η ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ:
Κύριοι Υπουργοί,
Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κόλπους των Στελεχών των Ε.Δ. και Σωμάτων.................ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Απολογείται ο Τούρκος Ταξίαρχος που έγινε καπνός όταν είδε το Στρατηγό Μπασιακούλη

Ζόρια φαίνεται ότι περνάει ο Τούρκος Ταξίαρχος διοικητής της Διεθνούς Ταξιαρχίας  «SEEBRIG» Hakan Eser και απολογείται …αλλά κάνει λόγο και για ασέβεια του Υποστρατήγου  Philippe Ponties commander of the EUFOR-RCA operation …  στο πρόσωπό του !  Αφού αμαύρισε με την αποχώρηση του κατά  την τελετή λήξης του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ε.Ε και την παρασημοφόρηση του Έλληνα Ταξιάρχου Δρίβα, με την Απονομή του Χρυσού μεταλλίου του Γαλλικού
Υπουργείου Άμυνας !
Ο Τούρκος Ταξίαρχος  και αφού  τα τμήματα είχαν παραταχθεί στο χώρο του Στρατηγείου είχε  φθάσει στο χώρο και ο Γάλλος Πρέσβης ,ο Τούρκος  διοικητής της SEEBRIG έφτασε στο χώρο με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και τον Υπασπιστή του! ..........ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

3859 προσλήψεις ζήτησε το ΥΠΕΘΑ. Ποιες θέσεις αφορούν;;

Η καταγραφή των αιτημάτων αλλά και των κενών οργανικών θέσεων αποτελεί την πρώτη πράξη της κινητικότητας που θα εφαρμοστεί αρχικά για την τοποθέτηση των 3.900 απολυμένων και διαθεσίμων καθώς και των 6.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ... αμέσως μετά την ψήφιση του πρώτου νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη Βουλή, λίγο μετά το Πάσχα. Στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή από υψηλόβαθμα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, η οποία θα αξιολογήσει τις θέσεις και θα οριστικοποιήσει ποιες από αυτές θα προκηρυχθούν για να καλυφθούν αρχικά από τους 9.900 απολυμένους, διαθέσιμους και επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Η καταγραφή των αναγκών πρώτης ανάγκης θα αποτελέσει οδηγό για το μεγάλο κύμα κινητικότητας που θα ακολουθήσει μέχρι τα τέλη του έτους, όπου θα δοθεί η δυνατότητα στους υπηρετούντες υπαλλήλους να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες, σε θέσεις του ίδιου κλάδου και αντίστοιχης ειδικότητας.
εθνος
Το υπουργείο Αμυνας έχει ζητήσει  3.859  θέσεις προς κάλυψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι..............ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νέος Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ ο Συνταγματάρχης Νικόλαος Φανιός (ΦΩΤΟ)

Τη Μ. Τρίτη 07 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Εκπροσώπου Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, από το Συνταγματάρχη (ΔΒ) Ιωάννη Βαλάρη, στο Συνταγματάρχη (ΔΒ) Νικόλαο Φανιό.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του ΥΠΕΘΑ. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ

Εμπλοκή Τουρκικών Μαχητικών με Ελληνικά στο FIR …Λευκωσίας!!

Τα Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν απο την Κρήτη για να αναχαιτίσουν Τούρκικο σχηματισμό αποτελούμενο απο εξι μαχητικά και συγκεκριμένα απο τέσσερα (4) RF-4 E και δύο μαχητικά F-16! Τα τούρκικα είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση του (Ντάλαμαν) γνωστή στα Ελληνικά μαχητικά αφού την έχουν( κουρσέψει) σπάζοντας το φράγμα του ήχου!
Τα Τούρκικα έκοβαν βόλτες κοντά στα Όρια του FIR Αθηνών και FIR Λευκωσίας και σήμαναν συναγερμό στην Αντιαεροπορική Άμυνα!
Οι Κυπριακές Δυνάμεις επιτήρησης ενημέρωσαν τον κέντρο Ελέγχου , ενώ το Α/ΤΑ απογείωσε..........ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΥΕΘΑ: Έγγραφο έγκρισης αγοράς των 500 εκατ. δολαρίων από την κυβέρνηση Σαμαρά.(ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προέβη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου"στον ενικό" ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας με κόστος 500 εκατ. δολάρια.
Ο κ. Καμμένος παρουσίασε έγγραφο- ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο η απόφαση για τον εκσυχρονισμό των πέντε πολεμικών αεροσκαφών P-3Β του Πολεμικού Ναυτικού, ελήφθη σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 13 Οκτωβρίου του 2014, δηλαδή επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 
Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρεται ότι το κυβερνητικό συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας αποδέχεται ομοφώνως την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, θέση που τότε κατείχε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και εγκρίνει:

Εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Της Ειρήνης Συράκη
Πολικές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι, πυκνές χιονοπτώσεις. Καιρικές εναλλαγές που λίγοι μπορούν να αντιμετωπίσουν. Η πρώτη μας επαφή με το περιβάλλον όπου εκπαιδεύονται οι χιονοδρόμοι του Στρατού Ξηράς, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.
Η Ειρήνη Συράκη μαζί με το συνεργείο του livemedia.gr ανέβηκε με τη βοήθεια των στελεχών του Κέντρου Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων από τη θέση Νίκη στα 1.820 μέτρα, στις κατάλευκες πλαγιές του Ολύμπου.
Επιβίωση σε χιονοσκεπείς περιοχές, κατασκευή χειμερινών καταλυμάτων, εκμάθηση της τεχνικής του σκι, έρευνα - διάσωση, καθώς και ασκήσεις αμέσου αντιδράσεως, αποτελούν κομμάτι της απαιτητικής εκπαίδευσή τους που γίνεται υπό την επίβλεψη του Διοικητή και των υπολοίπων Στελεχών του Κέντρου. Σημαντικό ρόλο στη διεξαγωγή των ασκήσεων παίζουν και τα οχήματα που διαθέτει το ΚΕΟΑΧ.
Μετά την ανάβασή μας με το όχημα Τ4S συνειδητοποιούμε ότι απέχουμε μόλις 500 μέτρα από την ψηλότερη κορυφή της χώρας μας. Το τελευταίο καταφύγιο του Αγίου Αντωνίου, από όπου αρχίζει η ανάβαση για τον Μύτικα στα 2.917 μέτρα δεν διακρίνεται λόγω της πυκνής ομίχλης και της χιονόπτωσης.
Οι χιονοδρόμοι κάνουν σύμμαχο το χιόνι και τον πάγο, που γίνεται το καταφύγιό τους. Ένα κερί, λίγο νερό και τρόφιμα τους κρατούν στη ζωή, αφού μαθαίνουν πώς να επιβιώσουν σε ακραίες περιπτώσεις απομόνωσης ή μάχης σε χιονοσκεπείς περιοχές μέσα σε Ιγκλού, χιονοσπηλιές, χιονότρυπες και αυτοσχέδια χιονοκαταλύματα. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 

ΠΗΓΗ: www.livemedia.gr

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Καμμένος: "Είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τους μισθούς στο 2012 ακόμη κι αύριο"!!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επιμένει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επαναφέρει τους μισθούς των στρατιωτικών στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012. Μετά από την εκδήλωση για την επέτειο της γερμανικής εισβολής ο Πάνος Καμμένος μιλώντας με δημοσιογράφους τόνισε ότι έχουν βρεθεί “οι κωδικοί και τα απαραίτητα κονδύλια” για να επανέλθουν οι μισθοί . Για τα αναδρομικά ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση . Ο ΥΕΘΑ είπε ότι έχει επικονωνήσει με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και βέβαια με το υπουργείο Οικονομικών. Όταν ρωτήθηκε πότε μπορεί να ληφθεί η απόφαση για την επαναφορά των μισθών ο Πάνος Καμμένος είπε “ακόμη και αύριο μπορεί να γίνει”.

Στρατιωτικές ΦωτογραφίεςΤραβηγμένες στην Κατάλληλη Στιγμή!! (35 ΦΩΤΟ)

Ίσως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πολύ σκληρές φωτογραφίες όταν αναφερόμαστε σε στρατιωτική συλλογή φωτογραφιών.
Αυτή την φορά όμως οι στρατιωτικές φωτογραφίες που θα σας παρουσιάσουμε διακρίνονται για τον χρόνο που τραβήχτηκαν για αυτόν τον λόγο λέμε ότι τραβήχτηκαν την πιο κατάλληλη στιγμή. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ πάρα πολύ ξεχωριστές φωτογραφίες.

Παρουσία ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα ο εορτασμός της Μάχης των Οχυρών (ΦΩΤΟ)

                                                          Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας εκπροσώπησε την κυβέρνηση κατά τους εορτασμούς της 74ης επετείου της Μάχης των Οχυρών της 6ης Απριλίου 1941, στο Οχυρό Λίσσε, στο Κάτω  Νευροκόπι  του Νομού Δράμας. Ο κ. ΥΦΕΘΑ αρχικά κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων. Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου Βασίλη Γιαννόπουλο, επισκέφθηκε χώρους του Οχυρού που λειτουργεί ως Μουσείο ενθυμημάτων της Μάχης, υπό την διαχείριση του Στρατού Ξηράς. Ο κ. Τόσκας ανέφερε σε δήλωσή του τα εξής:“Τιμούμε εκείνους που έδωσαν μαθήματα αξιοπρέπειας και αγωνίστηκαν αντιμετωπίζοντας έναν υπέρτερο εχθρό στα 21 Οχυρά, όπως είχαν πράξει και οι συμμαχητές τους στο Μέτωπο της Ηπείρου. Τιμούμε τους 76.000 νεκρούς και τραυματίες του Μεγάλου αυτού Αγώνα, οι οποίοι θυσίασαν τις ζωές τους και έχυσαν το αίμα τους πολεμώντας τον ιταλικό φασισμό και τον γερμανικό ναζισμό. Τους τιμούμε κυρίως επειδή μας έδειξαν και μας δείχνουν σήμερα και για πάντα το δρόμο της αξιοπρέπειας, της αντίστασης και της αυτοθυσίας, αλλά και της λογικής και της τόλμης. Η σημερινή κυβέρνηση με την ίδια αξιοπρέπεια διαπραγματεύεται για να βελτιώσει τις οικονομικές συνθήκες και να ανοίξει το δρόμο της ανάπτυξης για τον Ελληνικό λαό”.ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ

Γνωρίζει ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος ότι "φρουρείται" από καταδρομείς;

Η “μόδα” που θέλει στρατιωτικό προσωπικό και μάλιστα από τις Ειδικές Δυνάμεις να αναλαμβάνει το ρόλο “προσωπικής ασφάλειας” υπουργών αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια. Ήταν και είναι απαράδεκτη … “μόδα” η οποία διατηρείται με την εξοργιστική ανοχή της στρατιωτικής ηγεσίας. Ίσως η λέξη ανοχή να μην είναι σωστή ,γιατί πληροφορίες λένε ότι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων την προώθησαν προς τους υπουργούς για να γίνουν “αρεστοί” και “αγαπητοί”. Είχαμε την εντύπωση ότι αυτή η φαρσοκωμωδία τελείωσε με την κυβερνητική αλλαγή . Υποτίθεται ότι η “πρώτη φορά Αριστερά” δεν θα επικροτούσε τέτοιες τακτικές. Οι πληροφορίες όμως επιμένουν ότι συνεχίζεται . Και το πιο παράδοξο; Ότι τέτοιου είδους “προστασία” έχει και ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος, τον οποίο “φρουρούν” κάθε βράδυ έξω από το σπίτι του δύο άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων οι οποίοι περιφέρονται με αυτοκίνητο. Έχοντας γνώση των απόψεων του Κ. Ήσυχου δικαιολογούμαστε να ρωτήσουμε αν γνωρίζει ότι φρουρείται ή αν όλο αυτό το σκηνικό έχει στηθεί εν αγνοία του…Η απάντηση ευπρόσδεκτη.


Προσγειώσεις Αεροσκαφών ...ΘΡΙΛΕΡ (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσγειώσεις  αεροσκαφών κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Οι πιλότοι κατάφεραν να προσγειώσουν τα αεροπλάνα με ασφάλεια, αλλά οι επιβάτες είναι βέβαιο ότι θα θυμούνται για πάντα αυτή   την εμπειρία. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΗΓΗ: www.enikos.gr

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Στην Κύπρο οι Υπουργοί τιμούν τους ΟΥΚάδες …(ΦΩΤΟ)



Μέτρα για ενίσχυση των ΟΥΚ ανακοίνωσε ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή απονομής των πτυχίων και των διακριτικών σημάτων στους απόφοιτους του 75ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων.Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν άμεση πρόσληψη νέου προσωπικού, ενίσχυση των πλωτών μέσων και του εξοπλισμού των ΟΥΚ και άμεση ανέγερση και εξοπλισμός ενός σύγχρονου γυμναστηρίου για τις ανάγκες της Μοίρας Υποβρύχιων Καταστροφών. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η σημερινή τελετή αποτελεί το επιστέγασμα της σκληρής εκπαίδευσης και της επίμοχθης προσπάθειας που κατέβαλαν οι νέοι βατραχάνθρωποι και εξήρε το ψυχικό σθένος και το υψηλό τους φρόνημα. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ

"Στάση δαπανών" στις Ένοπλες Δυνάμεις....;;;

Δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα προκύψει στάση πληρωμών στην χώρα, το μόνο βέβαιο είναι ότι εδώ και μία εβδομάδα και τουλάχιστον μέχρι και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει επιβληθεί “στάση δαπανών”.
Κι όχι “άτυπα” ή στα λόγια. Με έγγραφο που έχει φθάσει από την προηγούμενη εβδομάδα στοΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία έχει “διαταχθεί” η αποφυγή οποιασδήποτε δαπάνης και το “πάγωμα” οποιουδήποτε αιτήματος για απελυθέρωση κονδυλίων για οποιονδήποτε λόγο.
Αν η “στάση δαπανών” θα παραταθεί και μετά από το Πάσχα; Όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα πάνε οι διαπραγματεύσεις για το γενικότερο και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και η χώρα με την ρευστότητα.
Μπορούν να αντέξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις αυτή τη πίεση; Η κατάσταση είναι δραματική και δεν υπάρχει κανένας που να μην το παραδέχεται. Οι παρελάσεις είναι καλές “τονωτικές ενέσεις” δεν λύνουν όμως τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η κρίση και οι περικοπές στην τεχνική υποστήριξη και συντήρηση οπλικών συστημάτων. Για περισσότερο από πέντε χρόνια οι Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν με “πατέντες” και τεχνάσματα. Όσο “πολυμήχανο” κι αν έχει αποδειχτεί το

Τελετή Ονομασίας – Αποφοίτησης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας!! (ΦΩΤΟ)



Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Στρατονομίας, στο Ρούσσο Καρδίτσας, η τελετή ονομασίας – αποφοίτησης των 146 νέων δεκανέων Στρατονομίας, Ναυτών Ναυτονομίας και Αερονομίας Σμηνιτών και της 2015 Α” Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ κος Τσέλιος Αθανάσιος.ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ