Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Μονιμοποίηση ΕΠΟΠ με τη Συμπλήρωση Επταετούς Πραγματικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση του ΓΕΣ σύμφωνα με την οποία κρίνονται κατάλληλοι για µονιµοποίηση και µονιµοποιούνται µε τη συµπλήρωση επταετούς πραγµατικής στρατιωτικής υπηρεσίας στις τάξεις του Στρατού Ξηράς, οι παρακάτω Επαγγελµατίες Οπλίτες:...

Απονομή Κόκκινου Μπερέ στους Νέους Οπλίτες της Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (ΦΩΤΟ)

Στιγμιότυπα από την τελετή απονομής κόκκινου μπερέ και βράβευση των διακριθέντων στους Οπλίτες Θητείας της 2015 Α΄ ΕΣΣΟ, που παρακολούθησαν την εκπαίδευση του Τμήματος Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στο Στρατόπεδο «ΔΑΜΙΑΝΟΥ», στην Αργυρούπολη Κιλκίς. Την απονομή πραγματοποίησε ο Διοικητής της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Χιονής, παρουσία Αξιωματικών, Υπαξιωματικών της Ταξιαρχίας καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων των Οπλιτών...KANTE KΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ

Από ....τις Μίζες θα βρεθούν τα λεφτά για την "αποκατάσταση" των μισθών στις ΕΔ!!

Η υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών στα επίπεδα του θέρους του 2012 είναι μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις και του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ο πρόεδρος των δεύτερων Πάνος Καμμένος είναι πλέον πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ και η ευθύνη του είναι μεγάλη. Το ερώτημα που θα βρεθούν τα χρήματα είναι εύλογο και αναζητά απαντηση.
Υπάρχει μία πηγή στην οποία ο ίδιος ο Καμμένος πιστεύει ότι μπορεί να ελπίζει. Ποια είναι αυτή; Οι…μίζες! 
Για να μην παρεξηγηθούμε. Η τροπολογία  την οποία θα φέρει στη Βουλή ο Καμμένος προβλέπει....ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Επίσημη Επίσκεψη Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωσταράκου στη Τσεχία (ΦΩΤΟ)

Από την Τετάρτη 10 έως και την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Τσεχία κατόπιν πρόσκλησης του Τσέχου ομολόγου του, Στρατηγού Petr Pavel.Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας της Τσεχίας κ. Daniel Kostoval, όπου συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος....ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Δείτε Περισσότερες ΦΩΤΟ

Θα κάνει το χατίρι του δημάρχου Σουφλίου ο Καμμένος; ΒΙΝΤΕΟ

Τα παλιά τα χρόνια οι στρατιωτικοί έπρεπε να πάρουν άδεια ακόμη και για την γυναίκα που ήθελαν να παντρευτούν. Τα χρόνια πέρασαν πολλά άλλαξαν -ευτυχώς- αλλά κάποιες νοοτροπίες παραμένουν στο χθες. Η υπόθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες με τους ακρίτες στο Τυχερό Έβρου και στο Σουφλί προκαλεί όπως είναι λογικό αντιδράσεις στην πλειοψηφία των στρατιωτικών. 
Απροκάλυπτα οι τοπικοί άρχοντες θέλουν με το ζόρι οι στρατιωτικοί να μην έχουν δικαίωμα επιλογής της περιοχής που θα διαμένουν όχι τόσο οι ιδιοι αλλά κυρίως οι οικογένειές τους. Τα παιδιά των στρατιωτικών έχουν ανάγκες κυρίως στο θέμα της εκπαίδευσής τους και δεν είναι δυνατόν να...............ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ, Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο και Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

1,9€ έως 6€ την ημέρα στους Στρατιωτικούς για Διαμονή - Σίτιση όταν μετακινούνται για Εκπαίδευση!!!

Το καταγγέλλουν οι Θεσσαλοί Στρατιωτικοί!! Όταν οι Στρατιωτικοί με διαταγή της υπηρεσίας, καλούνται για ορισμένο χρονικό διάστημα να μετακινηθούν για φοίτηση ή εκπαίδευση σε σχολές ή κέντρα εκπαιδεύσεως, που λειτουργούν σε άλλες φρουρές από αυτές που υπηρετούν λαμβάνουν ποσό από 1,9€ έως 6€ την ημέρα (αναλόγως του βαθμού), προκειμένου να καλύψουν τη διαμονή, τη σίτιση του και την μετακίνηση εντός της περιοχής εκπαίδευσης.
«Η καταβολή αυτής της αποζημίωσης γίνεται για την κάλυψη των πρόσθετων επιβαρύνσεων που προκύπτουν από τις κινήσεις αυτές, ήτοι διαμονή, τροφή, μετακινήσεις-εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών για μετάβαση εντός της πόλης προς το Κέντρο Εκπαίδευσης κ.λ.π.» εξηγεί η ΕΣΠΕΘ που εξηγεί και το…ανεξήγητα μικρό ποσό αναφέροντας σε ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

ΑΞΙΟΣ! Χωρίς ομπρέλα, όπως τα αγήματα ο Προκόπης Παυλόπουλος! (ΦΩΤΟ)

Με τους υπασπιστές του όπως προβλέπεται, προσήλθε στον Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 'Οπως ορίζει το πρωτόκολλο, ο Πρόεδρος κατέθεσε δάφνινο στεφάνι και επιθεώρησε τα παρατεταγμένα αγήματα.
Ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ σε μία συμβολική κίνηση να κρατάει ομπρέλα, παρά την καταρρακτώδη βροχή, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και για τα αγήματα, που εκείνη την ώρα εκτελούσαν την εθιμοτυπική τελετή και θέλησε να κάνει το ίδιο. 
ΑΞΙΟΣ! 

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ετήσιο μνημόσυνο του Ταξιάρχου ε.α Χρήστου Τσολάκη

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από τότε που το ξημέρωμα της Κυριακής το Βαίων του 2014 μας επιφύλασσε ένα συγκλονιστικό νέο. Το ξαφνικό φευγιό του αγαπητού μας Χρήστου Τσολάκη.  Εκ μέρους της οικογένειας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  ότι, το ετήσιο μνημόσυνο του, θα γίνει στις 28 Μαρτίου 2015 ημέρα Σάββατο στον Άγιο Νικόλαο Πολυγύρου κατά τη Θεία Λειτουργία.
Επίσης η οικογένεια του Πυροβολικού ,στις 8 Απριλίου 2015 (Μεγάλη Τετάρτη)  και ώρα 09.30 θα τελέσει  μνημόσυνο μαζί με το μυστήριο του Ευχελαίου , στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος στην έδρα του 126 ΤΕ στρατοπέδου στις Λαρισαίες Πέτρες στη Μυτιλήνη.
Το μνημόσυνο... τελείται από τη Διεύθυνση  Πυροβολικού της 98 ΕΑΡΜΕΘ και του Διοικητή κ. Ιωάννη Σταματάκη.
Όσοι συνάδελφοι και φίλοι ας προσέλθουμε.

Τι είπε ο Πρώην Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς για τις Σχέσεις του με τον Α/ΓΕΕΘΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

www.onalert.gr

“Σκληρή” απάντηση από σύζυγο στρατιωτικού που υπηρετεί στο Τυχερό Έβρου!!

Όπως ήταν φυσικό, πολλές αντιδράσεις αλλά και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η επιστολή φοιτητή από το Τυχερό Έβρου και όσα «απίστευτα» ζητούσε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (διαβάστε εδώ), αλλά και οι τοποθετήσεις του Δημάρχου Σουφλίου σε τηλεοπτική εκπομπή τοπικού καναλιού (KANTE KΛIK EΔΩ)
Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω και στις «απαιτήσεις» που εκφράστηκαν από ντόπιους κατοίκους, ήρθαν από την κυρία Δ.Α. που είναι σύζυγος στρατιωτικού που υπηρετεί στο Τυχερό του Έβρου και λέει τα πράγματα… έξω από τα δόντια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ
Απάντηση στην επιστολή Λούδου στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για την αναγκαστική διαμονή των στρατιωτικών στο Τυχερό.
Πριν από μερικές μέρες δημοσιοποιήθηκε επιστολή, με ένα αίτημα παράλογο και προσβλητικό για τις ελευθερίες των στρατιωτικών που υπηρετούν στον Προβατώνα, ο συγγραφέας της οποίας υπογράφει ως φοιτητής. Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να έχει αξιώσεις που αφορούν στη ζωή και την οικογένεια άλλων, ενόσω ο ίδιος ζει την ανέμελη φοιτητική ζωή στη Θεσ/νίκη; Το αίτημά του, που χαρακτηρίστηκε από κάποιους δίκαιο, αποβλέπει μόνο στην εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων των ντόπιων κατοίκων και όχι στην τόνωση των ακριτικών περιοχών. Άλλωστε υπήρξε η ευκαιρία ανάπτυξης για το Τυχερό, όταν πριν από μερικά χρόνια έγινε μαζική προσέλευση στρατιωτικών στο χωριό (κυρίως ΕΠ.ΟΠ.), όμως η έλλειψη υποδομών όλα αυτά τα χρόνια και η εκμεταλλευτική συμπεριφορά των κατοίκων τους οδήγησαν σε φυγή.
Η πραγματικότητα στο Τυχερό σκιαγραφείται κάπως έτσι: 
 – Στάβλοι και αποθήκες που έχουν μεταποιηθεί σε σπίτια προς ενοικίαση, προσφέρουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης, έναντι εξωφρενικών ενοικίων. 
– Φαρμακεία, μη συμβεβλημένα με το στρατό, που.....ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Προαγωγές - Αποστρατείες Συνταγματαρχών Σωμάτων Στρατού Ξηράς 2015

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, κατόπιν απόφασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ανακοινώνει τους πίνακες έκτακτων κρίσεων Αξιωματικών Σωμάτων Στρατού Ξηράς έτους 2015:
α. Προακτέων κατ’ εκλογή στο βαθμό του Ταξιάρχου των παρακάτω Συνταγματαρχών Σωμάτων:
(1) Τεχνικού Παλαιοκαστρίτη Γεωργίου του Αλκιβιάδη
(2) Υλικού Πολέμου Τσιμογιάννη Αποστόλου του Νικολάου
(3) Υλικού Πολέμου Δελαλή Ελευθερίου του Στυλιανού
(4) Έρευνας Πληροφορικής Κατσιγιάννη Αντωνίου του Γεωργίου
(5) Υγειονομικού Ιατρών Αθανασιάδη Ιορδάνη του Δημητρίου
(6) Υγειονομικού Ιατρών Τάκου Παναγιώτη του Παντελή
(7) Οικονομικού Αζναουρίδη Ιωάννη του Χρήστου
(8) Οικονομικού Μανουσαρίδη Σάββα του Ευσταθίου
β. Διατηρητέων στον αυτό βαθμό Συνταγματαρχών Σωμάτων:
(1) Τεχνικού Τοσιλιάνη Γεωργίου του Δημητρίου
(2) Υγειονομικού Ιατρών Παυλόπουλου Γεωργίου του Παναγιώτη
γ. Ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του Συνταγματάρχη Υλικού Πολέμου Θεοδωρόπουλου Αναστασίου του Βασιλείου.

Mεγάααλη τύχη… να μένουν οι Στρατιωτικοί στο Τυχερό. ΒΙΝΤΕΟ Για γέλια και για κλάματα!!

Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε  δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Θράκη», όπου υπήρχε και η επιστολή κάποιου φοιτητή-κατοίκου της περιοχής. Ούτε λίγο ούτε πολύ, εφημερίδα και φοιτητής ζητούσαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να «απαγορεύσει» τους στρατιωτικούς να διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 45 χιλιομέτρων από το στρατόπεδο και έτσι να μην έχουν δικαίωμα να κατοικούν στην Αλεξανδρούπολη και να παραμένουν στο Τυχερό.
Μάλιστα η εφημερίδα το «προχωρούσε» ακόμα περισσότερο και ζητούσε το «μέτρο» να μη περιοριστεί μόνον στους στρατιωτικούς, αλλά να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων όπως είναι οι εκπαιδευτικοί, που θα πρέπει να παραμένουν στον τόπο όπου υπηρετούν όπως χαρακτηριστικά έγραφε και όχι να διαμένουν στην Αλεξανδρούπολη !!!
Φαίνεται όμως πως όλα αυτά δεν είναι απλά μία επιστολή ή μόνο ένα δημοσίευμα μιας τοπικής εφημερίδας για μία περιοχή, αλλά πρόκειται για ένα από τα βασικά αιτήματα και της δημοτικής αρχής γειτονικού δήμου. Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Δημάρχου Σουφλίου και βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας… ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκηνιακές κινήσεις για να επιστρέψουν Στρατιώτες -"Βύσματα"από τα σύνορα ;;

“Ασύμμετρη απειλή” στον πόλεμο που έχει κηρύξει το ΥΠΕΘΑ κατά του ρουσφετιού. Την ώρα που ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος “στρατολογεί” γονείς έξω από τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων , στην “μάχη κατά του βύσματος”, παρασκηνιακά γίνονται κινήσεις για την επιστροφή στρατιωτών από τα σύνορα ,πίσω στην Αθήνα! Οι πληροφορίες κυκλοφορούν ευρέως στους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ και ακούγονται και συγκεκριμένα ονόματα. Προφανώς πρόκειται για …βύσματα πρώτης κατηγορίας. Η πολιτική ηγεσία την ίδια στιγμή εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει την προσπάθεια πάταξης του ρουσφετιού και φημολογείται ότι έχει δοθεί εντολή “να αδειάσει όλη η......ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Απαιτούνται αυτοκίνητα "υψηλών προδιαγραφών" για την θέση του Α/ΓΕΕΘΑ στην ΕΕ

Η θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής αρχίζει και μας πονάει αρκετά στην τσέπη. Εκτός από την πρόταση του ΓΕΕΘΑ για τις αποδοχές του στρατηγού Κωσταράκου -που δεν έχει γίνει δεκτή από την πολιτική ηγεσία- οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να επιβαρυνθούμε και με την αγορά τριών αυτοκινήτων . Ένα για τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ και Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου και δύο συνοδευτικά της ασφάλειάς τους. Και όπως είναι κατανοητό δεν μπορεί να είναι αυτοκίνητα της σειράς. Αλλά να έχουν κάποια συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία .........ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Συνάντηση ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα με την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.Ε.Σ.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας συναντήθηκε με την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.),
Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν:
Nομοθετική πρόβλεψη για τη σωματειακή δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Θέσπιση  νέας Υπουργικής Απόφασης περί μεταθέσεων, βελτιωμένης, με αξιοκρατικά κριτήρια .
Ηλεκτρονική παρακολούθηση των μορίων με δημιουργία βάσης δεδομένων
Υποχρεωτική συνυπηρέτηση στρατιωτικών με συζύγους εν γένει δημοσίους υπαλλήλους.
Αποκατάσταση της αδικίας που δημιούργησε ο Ν.3865/2010 για τους καταταγέντες στρατιωτικούς τα έτη 1990-1992 και εκ νέου.........ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Τι δήλωσε για τους Αποστράτους ο ΥΕΘΑ στο Α/ΤΑ …Ποιους αποκάλεσε «διαμάντια!» (video)

kamm;enosΠοιους αποκάλεσε διαμάντια της ΠΑ ο ΥΕΘΑ Καμμένος και τι δήλωσε για την αντιμετώπιση των Τούρκικων Μαχητικών  κατά το τελευταίο τριήμερο στον Ουρανό του Αιγαίο ! Γιατί αναφέρθηκε και για ποιόν ότι γνωρίζει άριστα την αεράμυνα και γιατί δήλωσε οτι θα διαθέσει όλα τα μέσα… Εκτός των Άλλων  μίλησε και για αποκατάσταση των Αδικιών των Στελεχών των ε.ε αλλά και των Αποστράτων Αξιωματικών ,απο τους οποίους ζήτησε τη βοήθεια για την επανίδρυση της ΜΟΜΑ …  Στις σκέψεις είναι να  διαθέσει γραφείο στο ΥΠΕΘΑ για Αποστράτους ώστε να έχει κοντά του τις εισηγήσεις τους , αλλά και την πολύτιμη εμπειρία τους …’Αλλα κόλπα απο τον Πάνο!

Στη Βουλή η μη Διάθεση της Λέσχης από την 8η Ταξιαρχία στους Στρατιωτικούς!!

Δύο απρόσμενους σύμμαχους βρήκαν οι Ενώσεις των Στρατιωτικών στο πρόσωπο δυο γυναικών απο το κυβερνητικό στρατόπεδο.
Ο λόγος για την βουλευτή Όλγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ και την βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη που ανέλαβαν δράση η μεν πρώτη καταθέτοντας αναφορά στην Βουλή για την μη διάθεση της ΛΑΦΙ στην ΕΣΠΕΗΠ και η δεύτερη αναλαμβάνοντας την δέσμευση μετά απο την συνάντηση της με την ΕΣΠΕΘ πως θα πολεμήσει για να συναντηθεί η ΕΣΠΕΘ με την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για τα προβλήματα των Στρατιωτικών.
Η άμεση και δυναμική στάση τους μάλιστα θύμισε σε πολλούς και την...................ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Τι δουλειά είχε η Δούρου στο γραφείο του Καμμένου;

Αργά το βράδυ της Τρίτης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου “εντοπίστηκε” στο ΥΠΕΘΑ. Η περιφερειάρχης είχε ραντεβού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης. Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, η οποία όπως έχει ανακοινώσει ο Καμμένος θα γίνει χωρίς κιγκλιδώματα και περιττά μέτρα ασφαλείας. Επιπλέον η εξέδρα των επισήμων για πρώτη φορά δεν θα είναι υπερυψωμένη.
Στην συνάντηση συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου και η “σκιά” του Πάνου Καμμένου ,ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος.

Επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στο ΥΠΕΘΑ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Επίδομα παραμεθορίου: Μέχρι πότε υπάρχουν χρήματα για την καταβολή του!!

Μέχρι πότε είναι εξασφαλισμένο το επίδομα παραμεθορίου; Το ερώτημα δεν είναι…ρητορικό. Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες χρήματα για να δίνεται το επίδομα παραμεθορίου υπάρχουν μέχρι και τον Μάϊο. Μέχρι τότε θα πρέπει να βρεθεί κονδύλι για να συνεχιστεί η καταβολή του. Το κόστος έχει υπολογιστεί ότι είναι περίπου 24 εκατομμύρια. Από που θα βρεθούν τα χρήματα; Ένας τρόπος είναι να υπάρξει “συμψηφισμός” με τα πολλά χρωστούμενα προς το ΥΠΕΘΑ. Θυμίζουμε ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις Ένοπλες Δυνάμεις προσεγγίζουν τα 80 εκατομμύρια. Και δεν είναι μόνο αυτά βέβαια, αφού πολλοί χρωστάνε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πάντως η καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος του νέου Α/ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη που προφανώς θέλει να συνεχιστεί η καταβολή του στα στελέχη και το προσωπικό.

Τους Νεοσύλλεκτους του ΚΕΤΘ Αυλώνα επισκέφθηκε ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος (ΦΩΤΟ)


Επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, όπου παρακολούθησε τις διαδικασίες κατάταξης των νεοσυλλέκτων. Στη διάρκεια της επίσκεψης συνομίλησε έξω από την πύλη του στρατοπέδου με τους γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους . Ο ΑΝΥΕΘΑ κάλεσε τους γονείς να «καταταγούν» κι αυτοί, δηλαδή  να συστρατευθούν στην εκστρατεία για κατάργηση του ρουσφετιού.«Σας θέλουμε, τόνισε, αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια, να καταταγείτε στον πόλεμο κατά του βύσματος». ..........ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΥΕΘΑ ΣΤΟ ΚΕΤΘ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

Τι ενόχλησε τον Κωσταράκο στην ενημέρωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου!!

Φάνηκε ενοχλημένος προς στιγμή ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ όπου έγινε η ενημέρωση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο λόγος της ενόχλησης ήταν ότι ο στενός συνεργάτης της βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας, κάθησε ακριβώς δίπλα στην κυρία Κωνσταντοπούλου, θέση που προοριζόταν προφανώς για τον Α/ΓΕΕΘΑ. Ο στρατηγός Κωσταράκος ωστόσο ως καλός οικοδεσπότης δεν διεκδίκησε την θέση “εξ αεριστερών” της Προέδρου της Βουλής και κράτησε την θέση δίπλα στον νεαρό βουλευτή. Μικρό το κακό. Η ενημέρωση ξεκίνησε κανονικά . 

Επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στο ΥΠΕΘΑ (ΦΩΤΟ)

Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου ενημερώθηκε από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Παρουσία Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας η Παράδοση - Παραλαβή 1ης Στρατιάς (ΦΩΤΟ)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υφυπουργός Νίκος Τόσκας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης παρέστησαν στη τελετή παράδοσης παραλαβής καθηκόντων Διοικητή 1ης Στρατιάς. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ

Το συγκινητικό μήνυμα του Αξιωματικού γιού Τελλίδη στον Α/ΓΕΣ πατέρα

Κατά τη διάρκεια της λιτής δεξίωσης για την αλλάγή Διοίκησης της 1ης Στρατιάς ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος Βασίλειος Τελλίδης απευθυνόμενος στο προσωπικό έκλεισε το σεμνό και Σπαρτιατικό λόγο του εκμυστηρευόμενος το συγκινητικό μήνυμα που έλαβε τη βραδιά που έγινε αρχηγός από το γιό του, επίσης αξιωματικού του στρατού.
"Πατέρα μας έκανες υπερήφανους..." και ο γιός του δεν στάθηκε εκεί...
Κε Αρχηγέ!
Συνεχίστε με ταπεινότητα... δικαιοσύνη και αμεροληψία για να μπορώ εγώ και ο αδελφός μου (επίσης αξιωματικός) να βλέπουμε στα μάτια τους συμμαθητές και συναδέλφους μας.
Όσοι γνωρίζουν από κοντά τον Στρατηγό Τελλίδη είναι κάτι παραπάνω από βέβαιοι ότι τα παιδιά του θα............ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Προαγωγές - Αποστρατείες Συνταγματαρχών Όπλων Στρατού Ξηράς έτους 2015

Προακτέων κατ’ εκλογή στο βαθμό του Ταξιάρχου των παρακάτω Συνταγματαρχών Όπλων:
(1) Πυροβολικού Βαζάκα Ιωάννη του Αθανασίου
(2) Μηχανικού Κακαβά Λεωνίδα του Νικολάου
(3) Πεζικού Φλάρη Νικολάου του Πελοπίδα
(4) Πεζικού Κοτανίδη Κωνσταντίνου του Στυλιανού
(5) Πεζικού Αλεξίου Αλεξάνδρου-Δημητρίου του Λυκούργου
(6) Διαβιβάσεων Σαπλαούρα Θεοδώρου του Λάμπρου
(7) Διαβιβάσεων Αθανασιάδη Χρήστου του Χαραλάμπους
(8) Πεζικού Χαροκόπου Ευθυμίου του Ευαγγέλου
(9) Μηχανικού Βλαχούλη Βασιλείου του Αθανασίου
(10) Πυροβολικού Γρυμπίρη Θεμιστοκλή του Ευαγγέλου 

ΥΕΘΑ:Παρέλαση χωρίς κιγκλιδώματα. Πασχαλινό Τραπέζι από το ΥΠΕΘΑ στο Γουδή!!

Παρέλαση χωρίς κιγκλιδώματα για πρώτη φορά μετά από το 2010,στην Αθήνα. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους είπε ότι οι Αθηναίοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση ελεύθερα όπως πρέπει τη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν και δυο τάγματα εθνοφυλακής από Έβρο και Δωδεκάνησα.
Άλλη μία καινοτομία για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου είναι ότι η εξέφρα των επισήμων δεν θα είναι υπερυψωμένη . Τεράστιες αλλαγές από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Αν θυμηθούμε την παρέλαση του 2012 όπου στρατιωτικές δυνάμεις με τον μανδύα “σκηνικού” για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων για τους Βαλκανικούς συμμετείχαν επί της ουσίας σε μέτρα τάξης , το να ζήσουμε παρέλαση χωρίς καν κιγκλιδώματα είναι …επανάσταση.
Ο κ.Καμμένος ανακοίνωσε ακόμη ότι το Πάσχα το ΥΠΕΘΑ θα αναλάβει να “στρώσει πασχαλιάτικο τραπέζι” στο άλσος Στρατού, στο Γουδή όπου θα μπορέσουν οι πολίτες άνεργοι με οικονομικά προβλήματα να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους.

Πολλά Ερωτήματα για το ΓΕΣ προκαλεί η Αποστρατεία του Διοικητή της 88 ΣΔΙ "ΛΗΜΝΟΣ"

Η αλλαγή νοοτροπίας και σκεπτικού στις κρίσεις αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν άλλαξε και πολύ . Ίσως η κυβερνητική αλλαγή να δημιούργησε ελπίδες αλλά αποδεικνύονται μάλλον φρούδες. Μπορεί να μην έγιναν “σφαγές”, αλλά καποιες αποφάσεις αποδεικνύουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα κριτήρια είναι παράδοξα . Δεν είναι μόνο η απόφαση αποστρατείας του Α/ΓΕΣ Χρήστου Μανωλά. Από τα ονόματα που ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ για τις κρίσεις υποστρατήγων, ταξιάρχων και συνταγματαρχών σημειώνουμε δύο περιπτώσεις για τις οποίες ο Α/ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης θα πρέπει να προβληματιστεί:
•  Η αποστρατεία του ταξιάρχου Λάμπρου Τζούμη διοικητή των στρατιωτικών δυνάμεων στην Λήμνο. Ένα χρόνο μετά από την τοποθέτησή του στο νησί αποστρατεύεται . Κι αν θυμόμαστε καλά αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ . Δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτά που ακούγονται και σύμφωνα με τα οποία καθοριστικό ρόλο για την αποστρατεία του έπαιξε το γεγονός ότι.................ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Έκτακτες Κρίσεις Ταξιαρχών Όπλων Στρατού Ξηράς έτους 2015 (Προαγωγές-Αποστρατείες)

Προακτέων κατ’ εκλογή στο βαθμό του Υποστρατήγου των παρακάτω Ταξιάρχων Όπλων: (1) Ιππικού Τεθωρακισμένων Κυριάκου Δημητρίου του Παναγιώτη
(2) Ιππικού Τεθωρακισμένων Ράμμου Νικολάου του Χρήστου
(3) Πεζικού Κουκουλομμάτη Βασιλείου του Γεωργίου
(4) Πεζικού Φλώρου Κωνσταντίνου του Νικολάου
(5) Πεζικού Μανωλάκου Νικολάου του Πέτρου
(6) Πεζικού Παπαθανασίου Προκοπίου του Παυσανία
(7) Πεζικού Μπουζέλου Δημητρίου του Αθανασίου 
Ευδοκίμως τερματισάντων τη σταδιοδρομία τους Ταξιάρχων Όπλων: 
(1) Μηχανικού Νάννου Προκοπίου του Κωνσταντίνου
(2) Πεζικού Τζούμη Λάμπρου του Βασιλείου
(3) Μηχανικού Ξενάκη Κωνσταντίνου του Νικολάου
(4) Ιππικού Τεθωρακισμένων Γρυλλάκη Νικολάου του Νικολάου
(5) Πυροβολικού Μπαλτζή Γεωργίου του Χαραλάμπους
(6) Πεζικού Λιακόπουλου Ευαγγέλου του Γεωργίου
(7) Πεζικού Καραμανέα Πέτρου του Ηλία
(8) Ιππικού Τεθωρακισμένων Ξανθόπουλου Θεοδώρου του Αμύντα
(9) Πεζικού Πασσιά Μαυρουδή του Ξενοφώντα

Τακτικές Κρίσεων Συνταγματαρχών Σωμάτων Στρατού Ξηράς έτους 2015-2016

Ευδοκίμως τερματισάντων τη σταδιοδρομία τους Συνταγματαρχών Σωμάτων: 1. Τεχνικού Βρέκου Σταύρου του Αναστασίου
2. Εφοδιασμού Μεταφορών Ζαχαριά Δημητρίου του Γεωργίου
3. Εφοδιασμού Μεταφορών Παπαδόπουλου Γεωργίου του Νικολάου
4. Εφοδιασμού Μεταφορών Χαντιώνα Νικολάου του Γεωργίου
5. Εφοδιασμού Μεταφορών Παπαλαμπίδη Δημητρίου του Ιωάννη
6. Υλικού Πολέμου Ελαφράς Υπηρεσίας Αγγελάκη Ευθυμίου του Χρήστου
7. Υλικού Πολέμου Δόγανου Ευαγγέλου του Νικολάου
8. Υλικού Πολέμου Φράγκου Νικολάου του Διονυσίου
9. Υλικού Πολέμου Θεοδωράκη Ευσταθίου του Στυλιανού
10. Έρευνας Πληροφορικής Κιριμκίρογλου Γεωργίου του Στέργιου 

Τακτικές κρίσεις Ταξιαρχών Σωμάτων Στρατού Ξηράς έτους 2015-2016

Διατηρητέων Ταξιάρχων Σωμάτων:
(1) Τεχνικού Βαζούρα Σπυρίδωνα του Χρήστου
(2) Τεχνικού Λεράκη Κωνσταντίνου του Μιχαήλ
(3) Εφοδιασμού Μεταφορών Σκορδά Δημητρίου του Αναστασίου
(4) Εφοδιασμού Μεταφορών Μακρή Δημητρίου του Ιωάννη
(5) Εφοδιασμού Μεταφορών Γεωργίου Αναστασίου του Δημητρίου
(6) Εφοδιασμού Μεταφορών Σαΐτη Αλεξάνδρου του Σπυρίδωνα
(7) Υλικού Πολέμου Δελατόλα Νικολάου του Στέφανου
(8) Υλικού Πολέμου Μπάδρα Δημητρίου του Αντωνίου
(9) Υλικού Πολέμου Τσιάλτα Αναστασίου του Ιωάννη
(10) Υλικού Πολέμου Φακάκη Δημητρίου του Παράσχου
(11) Υγειονομικού Ιατρών Παγουρόπουλου Κωνσταντίνου του Παναγιώτη
(12) Υγειονομικού Ιατρών Τσελεντάκη Μιχαήλ του Ιωάννη
(13) Υγειονομικού Ιατρών Φιλιππάκη Κωνσταντίνου του Νικολάου
(14) Υγειονομικού Ιατρών Κοτιλέα Παναγιώτη του Ιωάννη
(15) Οικονομικού Κλημόπουλου Αναστασίου του Θωμά
(16) Γεωγραφικού Σιαντίκου Γεράσιμου του Γεωργίου
Ευδοκίμως τερματισάντων τη σταδιοδρομία τους Ταξιάρχων Σωμάτων: ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Δείτε όλα τα Ονόματα

Τακτικές Κρίσεις Υποστρατήγων Σωμάτων Στρατού Ξηράς έτους 2015-2016

Διατηρητέων Υποστρατήγων Σωμάτων:
(1) Τεχνικού Χοσάδα Νείλου του Ιωάννη
(2) Εφοδιασμού Μεταφορών Καζαμία Γεωργίου του Νικολάου
(3) Υλικού Πολέμου Βλαχογιάννη Δημητρίου του Χριστόφορου
(4) Έρευνας Πληροφορικής Πιτσόλη Νικολάου του Αθανασίου
(5) Υγειονομικού Ιατρών Γκιζάρη Στέργιου - Σέργιου του Νικολάου
(6) Οικονομικού Χατζή Δημητρίου του Νικολάου
(7) Οικονομικού Πρασσάκη Ζαχαρία του Δημητρίου
Ευδοκίμως τερματισάντων τη σταδιοδρομία τους Υποστρατήγων Σωμάτων:
(1) Υλικού Πολέμου Καπράλου Αθανασίου του Λεωνίδα
(2) Έρευνας Πληροφορικής Σταυρόπουλου Γαβριήλ του Σταύρου
(3) Υγειονομικού Ιατρών Ταμπακόπουλου Δημητρίου του Κωνσταντίνου

Θεώρηση Βιβλιαρίων Υγείας Στρατιωτικών και μελών Οικογενείας Έτους 2015 ( ΕΓΓΡΑΦΟ)

Η θεώρηση των βιβλιαρίων υγειονομικής περίθαλψης των Στρκών και μελών οικογενείας τους, ασφαλισμένων του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ, για το έτος 2015, θα πραγματοποιηθεί από 16 Μαρ έως και 3 Απρ 2015.  Επισημαίνεται ότι, η αναγραφή του ΑΜΚΑ στα βιβλιάρια υγείας και τα συνταγολόγια αποτελεί συστατικό στοιχείο της ισχύος τους.

Άμεση και με Στοιχεία η Απάντηση του 296 Μ/Κ ΤΕ για τα Παράπονα Στελεχών του!!

Κατόπιν του Χθεσινού μας άρθρου που αφορούσε σε παράπονα στελεχών του 296 Μ/Κ ΤΕ της Μυτιλήνης προς το Διοικητή του Τάγματος ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩη απάντηση του Διοικητή ήταν άμεση, πλήρης και με στοιχεία. Συγκεκριμμένα κατόπιν επικοινωνίας με το Διοικητή του Τάγματος μας Γνωστοποίησε ότι: ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ της Μονάδας από Ταγματάρχη μέχρι ΕΠΟΠ  , που εκτελούν υπηρεσία δεν έχει καθοριστεί πάνω από 5 (σύμφωνα με τις διαταγές της Υπηρεσίας και ανάλογα με το βαθμό 2 έως 5), ιδιαίτερα δε τους δύο τελευταίους μήνες ο μέγιστος αριθμός των υπηρεσιών σε ορισμένα στελέχη ήταν 4 και αυτή θα είναι η συνεχής προσπάθειά του!! Υφίσταται προγραμματισμός αδειών και ανάλογα με τις καθοριζόμενες υπηρεσίες του επόμενου .........................ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Και πιλότος στο Chinook o Καμμένος στην πτήση Ρόδο -Καστελόριζο!!

Στη θέση του συγκυβερνήτη ελικοπτέρου CHINOOK κάθησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. “Ελικοπτεράς” ο ίδιος δεν έχασε την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία της πτήσης με CHINOOK από την θέση του συγκυβερνήτη έστω.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης από Ρόδο για Καστελόριζο, ο Καμμένος κάθησε στην θέση του συγκυβερνήτη και για λίγα λεπτά “΄έπιασε” χειριστήρια.
Μεταξύ των επιβαινόντων οι τρεις από τους τέσσερις Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων. Μόνο ο.....................ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Δείτε Ολόκληρο το Άρθρο

Αφγανή πιλότος ανάμεσα στις 10 πιο γενναίες γυναίκες του κόσμου (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Δεν θα μπορούσε να λάβει καλύτερο δώρο μια γυναίκα από το Αφγανιστάν η οποία έχει ξεχωρίσει τόσο για τον χαρακτήρα της όσο και για το… επάγγελμά της. Ο λόγος για την Νιλουφάρ Ραχμανί, πιλότος στρατιωτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας του Αφγανιστάν, η οποία είναι μεταξύ των 10 γυναικών απ όλο τον κόσμο  οι οποίες κρίθηκαν φέτος άξιες για το «Διεθνές Βραβείο για τις Γενναίες Γυναίκες». Μάλιστα, το συγκεκριμένο βραβείο, δόθηκε σε ειδική τελετή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παρουσία της Πρώτης κυρίας των HΠΑ Michelle Obama.  Καταγόμενη από φτωχή οικογένεια, η Νιλουφάρ από τα 18 χρόνια της.........ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ Δείτε Ολόκληρο το Άρθρο

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Καταγγέλλουν τη Διοίκηση Στελέχη του 296 Μ/Κ ΤΕ στη Μυτιλήνη!!!

Σύμφωνα με email  Συναδέλφων αναγνωστών μας,  εκφράζονται πολλά παράπονα για τη Διοίκηση  του 296 Μ/Κ ΤΕ στη Μυτιλήνη, καθόσον  από την θέση που κατέχει διαμορφώνει και καθορίζει  τις υπηρεσίες που εκτελούν τα χαμηλόβαθμα στελέχη όπως εκείνος νομίζει, μη υπολογίζοντας τις οικογενειακές ανάγκες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν!!! Δεν τους επιτρέπει  να προγραμματίσουν τις άδειές τους!!  Υπάρχει μεγάλη διάφορα στον αριθμό υπηρεσιών που εκτελούν ομοιόβαθμα στελέχη (Από 4 έως και 9 υπηρεσίες). Μιλούν επίσης για εμπάθειες και αντιπάθειες κάποιων στελεχών από τη Διοίκηση με αποτέλεσμα την απαξίωση της προσωπικότητάς τους, του βαθμού τους και  τα έτη υπηρεσίας τους!! Αναφέρουν επίσης οτι δίνονται διαταγές  σε αξιωματικούς να αξιολογούν στην ετήσια αξιολόγηση στελέχη απεσπασμένα με χαμηλή βαθμολογία!!!!!!.......... με την αιτιολογία ότι δεν προσφέρουν στην Μονάδα!!!!!! Ελπίζουμε οτι η Ιεραρχία θα εξετάσει το θέμα και θα δώσει απάντηση στη κραυγή αγωνίας των Στελεχών του 296 Μ/Κ ΤΕ

Γιατί ο Καμμένος "τρελαίνει" τόσο πολύ τους Τούρκους!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει μερικές σημαντικές διαφορές σε σχέση με τους προκατόχους του. Κι αυτές είναι που έχουν μπερδέψει και εκνευρίσει τους Τούρκους. Δεν είναι κακό αυτό αρκεί να το εκμεταλλευθούμε.
Ο Καμμένος ήθελε με πάθος αυτό το υπουργείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν το “ερωτεύθηκε” όταν επιθεώρησε το πρώτο άγημα ,όπως έγινε με τους περισσότερους ΥΕΘΑ. Το ήθελε και τώρα που το πήρε το “χαίρεται”…
Ο Καμμένος είχε πάντα απόψεις σαφώς εκτός της “πολιτικής ορθότητας” που μας επέβαλλαν οι ανεπιτυχείς “ελληνοτουρκικές προσεγγίσεις” η ουτοπία της “ελληνοτουρκικής φιλιας” τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης κλπ. Για να το πούμε με λίγα λόγια πιστευε πάντα στην επίδειξη ισχυος που θα προκαλεί πάντα στην Άγκυρα την έντονη αμφιβολία πως ότι κι αν επιχειρήσει εναντίον της Ελλάδας θα έχει “τσουχτερό” αντίτιμο.
Ο Καμμένος ασφαλώς δεν δέχεται σε καμία περίπτωση ότι Έλληνας πολιτικός θα πρέπει να.........................KANTE ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το άρθρο

Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου Στρατιωτικών Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και ΣΑ!! (19 ΦΩΤΟ)

Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία, διεξήχθησαν το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόι, τα Πρωταθλήματα Ανωμάλου Δρόμου, καθώς και των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας, με την ονομασία «Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου - Day  Run 2015», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στρατιωτικού Αθλητισμού, όπως καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), ταυτόχρονα με τον 61ο Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου της Πολεμικής Αεροπορίας. Η συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας της Χώρας μας, ξεπέρασαν τα 400 συνολικά άτομα. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Δείτε Περισσότερες ΦΩΤΟ

Πλήρης-απλός οδηγός για την απόκτηση ΑΜΑ (Ενημέρωση Συναδέλφων)

των Γιώργου Δεληγιώργη-Παναγιώτη Αγγελίδη
Μετά από πολλές απορίες συναδέλφων, καταρτίσαμε έναν απλό οδηγό, βήμα προς βήμα, για την απόκτηση ΑΜΑ. Σημειώνεται ότι η απόκτηση ΑΜΑ είναι υποχρεωτική για τους άμεσα ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ [ουσιαστικά αποτελεί το νέο τρόπο ηλεκτρονικής θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας...
των ασφαλισμένων του δημοσίου-ΟΠΑΔ και όχι μόνο], αλλά όπως θα δείτε στη συνέχεια όχι ακόμα για τα προστατευόμενα μέλη αυτών, είτε είναι σύζυγοι, είτε τέκνα. Εμείς συνιστάμε να χρησιμοποιήσετε τον 1ο τρόπο, ιδίως αν είστε σύζυγοι δημοσίων υπαλλήλων και υποβάλλεται την φορολογική σας δήλωση εισοδήματος με το ΑΦΜ/κλειδάριθμο του/της συζύγου σας.
Όσον αφορά τα τέκνα σας, αυτά με την απόκτηση του ΑΜΑ σας, θα παραταθεί η ασφάλιση τους/ουσιαστικά θεώρηση του βιβλιαρίου τους έως και την 29/02/2016.
Τυχόν ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν, μπορείτε να τα υποβάλλεται μέσω του forum μας στο skaythess.gr, ή στην ομάδα μας Σ.K.A.Y. στο facebook!
1ος τρόπος, για τους «μη πιστοποιημένους ασφαλισμένους»-ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ 

Ο Αντιστράτηγος Ανδρέας Ηλιόπουλος Α΄ Υπαρχηγός ΓΕΣ (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τη 04 Μαρ 2015, ο Αντιστράτηγος Ανδρέας Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε Α΄Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Ο Αντιστράτηγος Ανδρέας Ηλιόπουλος γεννήθηκε στο Αίγιο στις 30 Σεπ 1957. Αποφοίτησε από όλα τα σχολεία του όπλου του καθώς και τα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού και συγκεκριμένα των Η.Π.Α., της Γερμανίας, και της Μ. Βρετανίας.
Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και τη ΣΕΘΑ της Ελλάδος, από το Κολέγιο Διοικήσεως και Επιτελών του Πανεπιστήμιου των Πεζοναυτών Η.Π.Α., από το CEDES (Κέντρο Στρατηγικών και Διπλωματικών Σπουδών), από το Τμήμα Στρατηγικής Ανάλυσης του Πανεπιστήμιου του Αμπερντήν), από το Βασιλικό Κολέγιο Αμυντικών Σπουδών της Μεγάλης Βρετανίας το 2008, και τελείωσε με έπαινο το Μάστερ στις Διεθνείς Σπουδές στο KingsCollege του Πανεπιστημίου του Λονδίνου
Η Σταδιοδρομία του έχει ως εξής:
4 Μαρτίου 2015 - σήμερα
Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ, κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ.

Τελετή Παράδοσης -Παραλαβής Διοικήσεως 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ / EU - OHQ

Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί στο Στρατόπεδο «Νικολάου Πλαστήρα» η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοικήσεως της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ / EU - OHQ από τον Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη στον Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο.

Η 1η Τουρκική Ταξιαρχία Καταδρομών σε Εκπαίδευση Ορεινού Αγώνα!! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία Α/ΓΕΕΘΑ στις Επετειακές Εκδηλώσεις Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδεύοντας τον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο, παρέστη στις εκδηλώσεις εορτασμού για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Δείτε Περισσότερες ΦΩΤΟ