Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Αυτός ήταν ο Αρχηγός ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς!!! Συγκλονιστική Μαρτυρία

Θα ήθελα επί τη ευκαιρία της αλλαγής διοικήσεως του Α/ΓΕΣ να σας ενημερώσω για ένα περιστατικό και παράλληλα να το σχολιάσω. Μια στενή συγγενής μου (δεν θα ήθελα να αναφέρω ονόματα) έχει χάσει τον σύζυγο της αξιωματικό του Στρατού Ξηράς εν υπηρεσία και ένεκα της υπηρεσίας όταν ο γιός τους ήταν 2 ετών. Τα περασμένα Χριστούγεννα έλαβε μια ευχετήρια επιστολή υπογεγραμμένη από τον Σγο Μανωλά ως Α/ΓΕΣ και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό με επιταγή ως δώρο στο όνομα του παιδιού της που τώρα είναι 13 ετών. Με πήρε τηλέφωνο αιφνιδιασμένη και φανερά συγκινημένη και με ρώτησε τι πρέπει να κάνει, διότι πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ο Αρχηγός του Στρατού θυμόταν μια χήρα και το παιδί της. Μου είπε επίσης ότι ο γιός της τη ρώτησε κατά λέξη «Μα μαμά, ο Αρχηγός του Στρατού ξέρει εμένα;» Φαντάζομαι ότι αυτό θα έγινε και σε άλλες χήρες των πεσόντων στρατιωτικών και αναρωτήθηκα, μα καλά τόσοι αρχηγοί που πέρασαν και ίσως θα περάσουν δεν μπορούσαν να σκεφτούν να κάνουν αυτή την απλή πράξη ως ένδειξη τιμής και σεβασμού προς τους ανθρώπους που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος αφήνοντας ορφανές τις οικογένειες τους. Διαβάζοντας σήμερα την αποχαιρετιστήρια ημερήσια διαταγή του..........ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Ποιές είναι οι δύο επιτυχίες των Καμμένου – Μανωλά Στη σύντομη συνεργασίας τους;;

Το θέμα της διευθετήσεως της αμοιβής των «εκτός έδρας» των στελεχών αλλά και της εν μία νυκτί αποστολής «εκεί που έπρεπε», όπως χαρακτηριστικώς τόνισε, των 1350 στρατιωτών – βυσμάτων, οι οποίοι με διάφορους τρόπους υπηρετούσαν με πρώτη μετάθεση στην Αθήνα θεωρεί ως τις δύο μεγάλες επιτυχίες της σύντομης – κοινής – συνεργασίας τους ο πρώην πλέον Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Χρίστος Μανωλάς με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο.
Αυτό το αποκάλυψε ο ίδιος ο Στρατηγός ενώπιον του υπουργού, και των άλλων επισήμων, στη διάρκεια της επιδόσεως των αναμνηστικών αποχαιρετιστήριων δώρων προς αυτόν, προσθέτοντας μάλιστα ότι «εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με την αποστρατεία μου. Όπως η περσινή διαταγή με την οποία ορίστηκα Αρχηγός ήταν καλή, το ίδιο είναι και η φετινή διαταγή της αποστρατείας μου. Αυτός είναι ο Στρατός και ο Στρατός έχει συνέχεια»

Ο Καμμένος ανακοίνωσε "θητεία Αρχηγών" αποχαιρετώντας τον Α/ΓΕΑ

Τη θεσμοθέτηση θητείας για τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του απελθόντος αρχηγού ΓΕΑ πτεράρχου Ευάγγελου Τουρνά στον αντιπτέραρχο Χρήστο Βαϊτση, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων.
«Θα ήθελα να ανακοινώσω τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να θεσμοθετήσουμε πλέον συγκεκριμένη θητεία για τους αρχηγούς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και τους αρχηγούς των Τριών Επιτελείων. Θα το δούμε με 2+1 χρόνια ή 2+2 χρόνια, προκειμένου να υπάρχει από εδώ και πέρα μια πιο εύρυθμη λειτουργία στις Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε σχετικά.

Τι "ψιθύρισε" στον Καμμένο ο πρώην Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς!!

Όταν ο διοικητής του Δ΄Σώματος Στρατού αποχειρετούσε τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά, του υπενθύμισε κάποιες αποστολές που έκαναν μαζί πετώντας με ελικόπτερα “Χιούϊ” στην Σαμοθράκη. Ο Μανωλάς έσκυψε προς τον ΥΕΘΑ Πάνο Κάμμενο και του είπε -όπως μεταφέρει αυτήκοος μάρτυρας - “είδες είναι τα ελικόπτερα που λέγαμε”. Τι εννοούσε; Η “ελικοπτεράτη” διαφωνία που φέρονται να είχαν οι Καμμένος-Μανωλάς δεν είχε να κάνει μόνο με τα ελικόπτερα NH-90. Ο πρώην Α/ΓΕΣ έδινε μεγάλη σημασία στην απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων ελικοπτέρων ,μεταχειρισμένων βέβαια λογω της κρίσης. Γι΄ αυτό ήθελε και τα Chinook αλλά και τα Black Hawk που οι ΗΠΑ δίνουν στην Ελλάδα. Και βέβαια ήθελε …χθες στον αέρα όλα τα ακριβοπληρωμένα ελικόπτερα NH-90. Ο πρώην Α/ΓΕΣ ως καταδρομέας έδινε μεγάλη σημασία στην ταχύτατη μεταφορά δυνάμεων στα νησιά και γι΄ αυτό θεωρούσε.............ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

"Νέο Αίμα" στο Πυροβολικό!! Ονομάστηκαν ΔΕΑ οι ΥΕΑ της 2014 Ε΄ ΕΣΣΟ (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή ονομασίας Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών της 2014 Ε΄ ΕΣΣΟ σε Δοκίμους Εφέδρους Αξιωματικούς, στη Σχολή Πυροβολικού στην Νέα Πέραμο Αττικής.Η τελετή ονομασίας έλαβε χώρα παρουσία του Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Πυροβολικού του ΓΕΣ Ταξίαρχου κ. Λεωνίδα Παππά, τοπικές και πολιτικές Αρχές, μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών του Πυροβολικού, εκπρόσωποι στρατιωτικών μονάδων της περιοχής καθώς και μέλη οικογενειών των ΔΕΑ. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Δείτε Περισσότερες ΦΩΤΟ

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ημερησία Διαταγή Παραλαμβάνοντος Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό, άνδρες και γυναίκες του Στρατού. Αναλαμβάνω σήμερα, κατόπιν απόφασης  του  ΚΥΣΕΑ, τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, διαδεχόμενος τον καταξιωμένο Στρατηγό Χρίστο Μανωλά, στον οποίο εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες όλων για την πολύτιμη προσφορά του και ταυτόχρονα τις εγκάρδιες ευχές για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
        Θεωρώ πρώτιστο χρέος να απονείμω τον οφειλόμενο χαιρετισμό στις Πολεμικές Σημαίες των Σχηματισμών και των Μονάδων μας και να αποτίσω φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ένδοξους νεκρούς τους.
        Έχοντας πλήρη επίγνωση της ύψιστης τιμής αλλά και της ευθύνης και των υποχρεώσεων που πηγάζουν από την ανάληψη των καθηκόντων μου, υπόσχομαι ότι θα εργασθώ άοκνα για να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
        Οδηγό και φάρο των ενεργειών μου, θα αποτελέσει ο Άνθρωπος και θα ασκήσω διοίκηση με αντικειμενικότητα, αμεροληψία και δικαιοσύνη.
        Για την εκπλήρωση της αποστολής, πρωταρχικοί στόχοι θα είναι:  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Ημερησία Διαταγή Παραδίδοντος Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό του Στρατού Ξηράς.
Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, παραδίδω σήμερα τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στον Αντιστράτηγο Τελλίδη Βασίλειο, τον οποίο συγχαίρω, και του εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Απερχόμενος σήμερα από την ενεργό υπηρεσία αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια που υπηρέτησα την πατρίδα μας ως Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς και ιδιαίτερα των Ειδικών Δυνάμεων και κατέληξα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από τη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού για ένα χρόνο.
Μέσα στο χρόνο αυτό, διοίκησα σύμφωνα με το πνεύμα των Στρατιωτικών Κανονισμών και διαταγών, σύμφωνα με την κατεύθυνση της Πολιτικής Ηγεσίας και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και κατορθώσαμε αρκετά. Απολογισμό δε σκοπεύω να κάνω , θα ήθελα όμως να τονίσω τα εξής : ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε ολόκληρο το Άρθρο

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής Α/ΓΕΣ. Τι Δήλωσε ο ΥΕΘΑ (ΦΩΤΟ)

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παρέστη στην τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του απερχόμενου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγού Χρίστου Μανωλά στον Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης παραλαβής του Αρχηγού ΓΕΣ:

Απονομή Μεταλλίου σε 31 Στρατιωτικούς στο Ευρωστρατηγείο στη Λάρισα!! (ΦΩΤΟ)



Τριάντα ένας στρατιωτικοί διαφόρων εθνικοτήτων, που υπηρετούν στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της EUFOR RCA στη Λάρισα, τιμήθηκαν χθες με το μετάλλιο της Ευρωπαϊκής Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (Common Security and Defense Policy Service Medal). Ο  Διοικητής της Επιχείρησης, Γάλλος Υποστράτηγος  Philippe Pontiès στην ομιλία του, μετά την επιθεώρηση του στρατιωτικού τμήματος, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του  για τις συνεχείς προσπάθειες  που κατέβαλλε το πολυεθνικό προσωπικό του Στρατηγείου, για την εξασφάλιση σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί.   Επιπλέον, ο Διοικητής της Επιχείρησης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι έως την 15 Μαρτίου του 2015, θα έχει ολοκληρωθεί  επιτυχώς η πλήρης μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της EUFOR-RCA, στη  δύναμη του ΟΗΕ MINUSCA, ενώ υπογράμμισε ότι “η επιτυχία των αντικειμενικών σκοπών της επιχείρησης, κατέστη δυνατή χάρις στον επαγγελματισμό, την επιμονή και τη συντονισμένη εργασία των επιτελών που τιμούμε σήμερα. Η μέχρι τώρα επιτυχής έκβαση της επιχείρησης EUFOR-RCA είναι ξεκάθαρα έργο των επιτελών του Στρατηγείου της Λάρισας και της Δύναμής μας στο Bangui”.  Το μετάλλιο “Common Security and Defence Policy Service Medal”, το οποίο απονέμεται για τελευταία φορά σε στελέχη του Στρατηγείου, αποτελεί διεθνή διάκριση για όσα άτομα έχουν υπηρετήσει στις αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα λιτό μετάλλιο, με το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην μία πλευρά του, ενώ στην άλλη πλευρά φέρει τη λατινική φράση “Pro Pace Unum” που σημαίνει “Ενωμένοι για την Ειρήνη”.

Αλαλούμ και με τα αναδρομικά των εν ενεργεία Στρατιωτικών!!

Δεν φτάνει που η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά εφαρμόζεται ως τώρα δια της περίφημης «αποκατάστασης» με… δόσεις και σε βάθος χρόνου οι Στρατιωτικοί έχουν να αντιμετωπίσουν, όπως καταγγέλλουν, και ένα απίστευτο αλαλούμ!
Ενδεικτική είναι η επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) προς την πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ που καταγγέλλει το απίστευτο πως σε άλλους Στρατιωτικούς « καταβλήθηκε, την 27 Ιαν 2015, το σύνολο των  αναδρομικών για το διάστημα από 1 Αυγ 2012 έως 30 Ιουν 2014 σε 1 και μόνο δόση, ενώ αντίθετα σε άλλους συναδέλφους καταβάλλεται, για το ίδιο διάστημα, το σύνολο αυτών των αναδρομικών σε 36 ισόποσες δόσεις».
Η ΕΣΠΕΘ μάλιστα τονίζει την πρόταση της «για λόγους ίδιας αντιµετώπισης όλων των στελεχών των ΕΔ και των Σωµάτων Ασφαλείας, να καταβληθεί το σύνολο των αναδροµικών σε µια και µόνο δόση».
Δείτε όλη την επιστολή της ΕΣΠΕΘ στον Πάνο Καμμένο για τα αναδρομικά(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Αποστρατεία Α/ΓΕΣ Χρίστου Μανωλά: Κάνατε πολυ μεγάλο λάθος κύριοι του ΥΠΕΘΑ!!!

Άρθρο του Αντώνη Μυλωνάκη
Το σύστημα ήταν και είναι ισχυρότατο κομματικό και πελατειακό στις ένοπλες δυνάμεις. Η χαρακτηριστική φράση του Αναπληρωτή υπουργού εθνικής άμυνας του κ. Κώστα Ησυχου στη συνέντευξή του στον Πάρι Καρβουνόπουλο. Μια μεγάλη αλήθεια που αποτυπώνει την αδυναμία μιας πολιτείας ,ενός ευρωπαικού κράτους να ξεφύγει απο τις αγκυλώσεις του παρελθόντος , που τόσο πολύ έχουν βλάψει μια μεγάλη και έντιμη κοινωνική ομάδα... όπως είναι τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και κατ΄επέκταση τη πατρίδα μας σε δύσκολες στιγμές. Μια αλήθεια που κόστισε δισεκατομμύρια ευρώ απο μίζες και υπερκοστολογήσεις στα εξοπλιστικά , μιά αλήθεια που κόστισε ανθρώπινες ζωές χωρίς λόγο και το μεγάλο φιάσκο για τη χώρα  μας στα Ιμια. Και εξηγούμε. Σύνηθες το φαινόμενο αλλαγής των Αρχηγών Επιτελείων σ΄όλο το κόσμο  όταν έρχεται η ώρα τους ή όταν είναι ανεπαρκείς. Δεν είναι όμως σύνηθες η αλλαγή κάθε φορά που............ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Ποιο ήταν το "έγκλημα" του Μανωλά που τον οδήγησε στην αποστρατεία

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Το ερώτημα “γιατί αποστράτευσαν τον Μανωλά” είναι σίγουρα το πιο “καυτό γιατί” των κρίσεων. Εμείς θα προσθέσουμε κι ένα ακόμη ερώτημα. Γιατί τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει τέτοια αναταραχή και τόσες αλλαγές Αρχηγών. Δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά και δεν υπήρχε κανένας λόγος να συμβεί τώρα όταν μάλιστα οι Αρχηγοί που έφυγαν ήταν όλοι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ. Ο καθένας με τα πλεονεκτήματά του και τα μειονεκτήματά του. Ζιαζιάς, Γκίνης, Τσέλιος και τώρα Μανωλάς. Κάτι δεν πάει καλά και σίγουρα δεν φταίει το ΓΕΣ γι΄ αυτό. Άλλοι ευθύνονται που “φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν” και προκαλούν μόνο καταστροφή στις ΕΔ.
Γιατί φεύγει ο Μανωλάς; Γιατί ήταν πάνω από τον μέσο όρο! Τόσο απλά. Κι αυτό στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι καλό. Επιπλέον είχε και άποψη! Την οποία εξέφρασε πάντα με...............ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Σήμερα στη Σχολή Ευελπίδων η Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής Αρχηγού ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, Σήμερα Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10:00, θα πραγματοποιηθεί στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στην Βάρη Αττικής, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού από το Στρατηγό κ. Χρίστο Μανωλά, στον Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Τελλίδη.

Εορταστική Εκδήλωση για τα 60 Χρόνια Λειτουργίας της ΑΣΔΥΣ!! (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, εορτάσθηκε στην έδρα του Στρατηγείου της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού Στρατόπεδο «ΣΡΑΤΗΓΟΥ Ν.ΖΟΡΜΠΑ», η επέτειος των 60 ετών από τη συγκρότηση της. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διοικητής της ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος κ. Πέτρος Γεωργίου, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Ηλιόπουλος και οι διατελέσαντες Διοικητές του Μείζονος Σχηματισμού. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ

ΛΗΜΝΟΣ Εγκαίνια 12 διαμερισμάτων ΕΠΟΠ στην 88 ΣΔΙ. Τα 8 παραδόθηκαν άμεσα!!! (ΦΩΤΟ)

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβ 15 στην ΠΕ 88ΣΔΙ, στην οποία παρευρέθηκαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Λήμνου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια συγκροτήματος 12 διαμερισμάτων για Επαγγελματίες Οπλίτες εκ των οποίων τα 8 παραδόθηκαν άμεσα στους δικαιούχους. Από τα 12 διαμερίσματα τα 2 είναι δύο υπνοδωματίων και καλύπτουν 75m2 έκαστο, ενώ τα υπόλοιπα 10 είναι στούντιο ενός ενιαίου χώρου επιφάνειας 35 m2 το καθένα.Το έργο αποτέλεσε προϊόν μελέτης, επιστασίας και εκτέλεσης από προσωπικό του 88 Τάγματος Μηχανικού και εντάσσεται σε ένα ευρύ οικιστικό πρόγραμμα του Στρατού Ξηράς για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των στελεχών του και ειδικότερα στο πρόγραμμα μετατροπής και διαμόρφωσης υπαρχόν Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε 203.000 ευρώ και ...............ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Το Ευρωστατηγείο της Λάρισας "Εκπαιδεύει" και .......Πολωνούς Αξιωματικούς !!


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πολωνικού Στρατηγείου Χερσαίων Επιχειρήσεων της Κρακοβίας (LCC Krakow) στο Στρατηγείο  της EUFOR RCA, στη Λάρισα. Η Πολωνική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε διεξοδικά για τις επιχειρησιακές δυνατοτότητες του Στρατηγείου, τις τρέχουσες εξελίξεις, καθώς και τα επιτεύγματα της EUFOR RCA. Οι Πολωνοί Αξιωματικοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διαδικασίες ενεργοποίησης και επάνδρωσης του Στρατηγείου, για την αρχιτεκτονική των επικοινωνιών, για θέματα Διοικητικής Μέριμνας, επικεντρώνοντας στην σύναψη συμβολαίων για την κατασκευή στρατιωτικής βάσης και τέλος για την υλοποίηση των  Στρατηγικών Αερομεταφορών.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Λάρισα, οι Πολωνοί Επιτελείς επωφελήθηκαν από τις επιχειρησιακές εμπειρίες και τα διδάγματα που αποκομίσθηκαν από την Στρατιωτική Επιχείρηση της ΕΕ. Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ομολόγους τους και να ανταλλάξουν ιδέες για σύγχρονες επιχειρησιακές διαδικασίες που εφαρμόσθηκαν από το Στρατηγείο της Λάρισας, για την υιοθέτηση και εφαρμογή τους σε τυχόν μελλοντικές επιχειρήσεις, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

"Γιατί έμεινε ο Κωσταράκος κι έφυγε ο Μανωλάς"! Ο ΑΝΥΕΘΑ μιλά για τις κρίσεις (BINTEO)

Μεταβατικές” χαρακτήρισε τις κρίσεις που έγιναν στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προαναγγέλοντας νέες κρίσεις τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος, στην συνέντευξή του στο Onalert.gr. Ο κ.Ήσυχος μίλησε για όλα όσα συνέβησαν χθες κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τις κρίσεις και απάντησε στα ερωτήματα που είχαν να κάνουν με τους δύο πρωταγωνιστές των κρίσεων. Τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά. Γιατί παρέμεινε ο πρώτος και έφυγε ο δεύτερος; ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Δείτε στο Βίντεο τι είπε ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος

Ο ΥΕΘΑ Καμμένος υποδέχτηκε τους νέου Αρχηγούς!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων όπως διαμορφώθηκε μετά την Απόφαση του ΚΥΣΕΑ.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απένειμε στους νέους αρχηγούς τη Διαμνημόνευση Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου και τη Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής. KANTE KΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΟΧΙ …. «κύριοι»!! Το Στράτευμα δεν είναι Καφενείο !!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης
Υποναύαρχος ε.α ΠΝ
Δεν σχολιάζω ΠΟΤΕ τις κρίσεις της Ηγεσίας των ΕΔ&ΣΑ, αλλά και των Αξιωματικών γενικότερα. Έτσι, ούτε και σήμερα θα ασχοληθώ με τις επιλογές των «προσώπων», διότι θεωρώ ότι ΟΛΟΙ τους, για να φτάσουν εδώ που έφτασαν, είναι ικανοί και άξιοι!!
Δεν υπάρχει προηγούμενο πουθενά στον κόσμο και όπου και να το πεις, μόνο ως φάρσα θα το καταλάβουν, …. «ένας στρατός να αλλάζει 4 Αρχηγούς, μέσα σε 2 χρόνια», σαν να ήταν «καθαρίστριες» που τις προσέλαβες …. από αγγελία!!
Αυτά δεν γίνονται ούτε σε επίπεδο «Καφενείου», πολλώ δε μάλλον, όταν πρόκειται τις Ένοπλες Δυνάμεις μιας Χώρας, για την Ασφάλεια και για την Αξιοπρέπεια της!!
Εδώ όμως τίθεται ένα ΜΕΙΖΟΝ θέμα σοβαρότητας, που αφορά στους ΘΕΣΜΟΥΣ και στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ της Χώρας μας.
1.   Δεν είναι δυνατόν, κάθε φορά που αλλάζει η Κυβέρνηση (ή ακόμα και ο Υπουργός), να αλλάζουν οι Ηγεσίες των ΕΔ, διότι έτσι στέλνονται ΛΑΘΟΣ μηνύματα στα στελέχη μας. Με τον
.....................
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τα αναδρομικά των Αποστράτων Αξιωματικών!!

Διαπιστώθηκε ότι, με την καταβολή της σύνταξης μηνός Ιανουαρίου σε αριθμό αποστράτων αξιωματικών δεν καταβλήθηκαν καθόλου τα αναδρομικά.
Κατόπιν αυτού, ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος διέταξε τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου, σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), για την διερεύνηση και αποκατάσταση του θέματος.

Μείωση των Ανωτάτων Αξιωματικών από 315 σε 261 ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2014 με τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων όπως διαμορφώθηκε μετά την Απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απένειμε στους νέους αρχηγούς τη Διαμνημόνευση Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου και τη Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε τη μείωση του αριθμού των Ανωτάτων Αξιωματικών κατά 54 με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο αριθμός των Ανωτάτων Αξιωματικών μειώνεται από 315 σε 261............... ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Γιατί "φαγώθηκε" ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς; 4ος Αρχηγός σε 2 χρόνια!

Στην συνάντηση που είχαν οι δημοσιογράφοι του αμυντικού ρεπορτάζ με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο έγινε απολύτως σαφές ότι οι σχέσεις υπουργού και Α/ΓΕΣ δεν ήταν καλές. Μια σκηνή το επιβεβαίωσε. Ο υπασπιστής του κ.Καμμένου μπήκε στην αίθουσα και διακριτικά κάτι του ψιθύρισε στο αυτί. Ο κ.Καμμένος καθόλου ψιθυριστά είπε στον υπασπιστή του να μεταφέρει στον “κ.Αρχηγό ότι δεν κάνουμε τίποτα αν δεν ελέγξουμε την σύμβαση”. Αναφερόταν στην σύμβαση των ελικοπτέρων NH-90. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε δημόσια το θέμα προκάλεσε αίσθηση κι έστειλε το μήνυμα ότι ο Α/ΓΕΣ ήταν πιθανότερο να αποστρατευθεί. Ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς είναι χωρίς αμφιβολία το πρόσωπο των κρίσεων. Ένα μόλις χρόνο στην θέση αυτή μόνο αποτυχημένος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αντιθέτως. Παρά τον χυδαίο πόλεμο που κατά καιρούς δέχτηκε ακόμη και από συναδέλφους του οι …κατηγορίες εναντίον του παρέμειναν στο επίπεδο των “φωνητικών του επιδόσεων” . Ως γνωστόν ο Μανωλάς............ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Το βιογραφικό του νέου Αρχηγού ΓΕΣ Βασίλειου Τελλίδη

Ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης είναι ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού
Ημερομηνία Γεννήσεως 29 Σεπτεμβρίου 1958
Τόπος Γεννήσεως Κοκκινοχώμα Καβάλας
Οικογενειακή Κατάσταση
Έγγαμος με 2 γιούς
Εκπαίδευση
Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) Τάξης 1980 (Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων).
Παρακολούθησε το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ).
Παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία Εκπαίδευσης Αξιωματικών Τεθωρακισμένων.
Παρακολούθησε Σχολείο Εφαρμογής Ιππικού – Τεθωρακισμένων στη Γαλλία.
Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου.
Αποφοίτησε από τη Διακλαδική Σχολή Άμυνας της Γαλλίας.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Εθνικής Αμύνης.
Ξένες Γλώσσες Γαλλικά, Αγγλικά
Σταδιοδρομία ................. 

Το βιογραφικό του νέου Αρχηγού ΓΕΑ Χρ. Βαϊτση

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης είναι ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Γεννήθηκε στη Λάρισα. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1976 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1980.
Είναι απόφοιτος:
  • του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΚΕΑΤ/ΣΟΤ)
  • του Σχολείου Εκπαιδευτών Εδάφους (ΣΠΑ/ΣΕΕ)
  • της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ)
  • της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ)
  • του Canadian Forces Command and Staff College (C.F.C.S.C) του Καναδά
  • του Σχολείου Ασφάλειας Πτήσεων (University of Southern California) των ΗΠΑ
  • του Royal College of Defense Studies (RCDS) του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διεθνών Σπουδών (MA of Arts in International Studies) από το Πανεπιστήμιο King's College University του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο.
Από ξένες γλώσσες ομιλεί την Αγγλική.

Τοποθετήσεις......................ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Απόφαση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ)

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 το ΚΥΣΕΑ υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και αποφάσισε τα εξής:
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ παραμένει ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΣ τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, μέχρι σήμερα Διοικητής της 1ης Στρατιάς.
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ παραμένει ο Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν.
Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΑ τοποθετείται ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαϊτσης, μέχρι σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας.
Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς............... ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΩΝ: Παραμένει ο Α/ΓΕΕΘΑ!! Φεύγει Μανωλάς και Τουρνάς!!

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις με δύο νικητές . Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος παραμένει στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ όπως το ήθελε μέχρι τις 6 Νοεμβρίου που θα αναλάβει καθήκοντα στην ΕΕ. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος το εισηγήθηκε και τον κράτησε στην θέση του. Αυτοί είναι οι δύο νικητές των κρίσεων. Ο Πάνος Καμμένος πέτυχε και τον δεύτερο στόχο που είχε στις κρίσεις. Αποστράτευσε τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά. Τέταρτος Α/ΓΕΣ σε δύο χρόνια .Παγκόσμιο ρεκόρ χωρίς αμφιβολία. Κατά τ΄ άλλα ο Καμμένος δεν είχε αντίρρηση να γίνει Α/ΓΕΣ ο “στρατάρχης” Βασίλης Τελλίδης, ο οποιος αποτέλεσε διακαή πόθο και επιδίωξη του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα. Αυτό φαίνεται ότι ήταν αρκετό για να δεχτεί την παραμονή Κωσταράκου για την οποία για να είμαστε ακριβείς δεν είχε ποτέ ..................... ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Τα φύλλα πορείας… αρρώστησαν φαντάρους στην 1η Στρατιά !!

ΜΑΖΙΚΕΣ… ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ; Το επισημαίνει ο «ΒΗΜΑτοδότης» και το παραθέτουμε αυτούσιο:
«Συμβαίνει αυτό το απίστευτο. Κληρωτοί, ακόμη και νεοσύλλεκτοι (ανάμεσά τους και μερικοί γόνοι επωνύμων), ζήτησαν αναστολή... για το υπόλοιπο της θητείας τους, ευελπιστώντας ότι σε λίγους μήνες θα αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής θητείας στα σύνορα.
Όταν ήρθαν τα φύλλα πορείας τους για μετάθεση σε μονάδες του Έβρου ή στα νησιά, ορισμένοι, με πληροφορούν, ζήτησαν και πήραν αναρρωτική άδεια ώστε να κερδίσουν χρόνο, νομίζοντας ότι θα υπάρξουν εξαιρέσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 23 που υπηρετούσαν στη Στρατιά της Λάρισας (θέση που θεωρείται από πολλούς προνομιακή) και πήραν φύλλο πορείας για τα νησιά, ορισμένοι απ΄ αυτούς δήλωσαν ασθένεια και παρέμειναν στο νοσοκομείο, ενώ οι συνάδελφοί τους μετέβαιναν αμέσως σε συνοριακές μονάδες. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας,...............ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Εν Αναμονή του ΚΥΣΕΑ. Οδηγούν στην αποστρατεία τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο;;

Aντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αναφορικά με τις κρίσεις στην ηγεσία του στρατεύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αντικατάσταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Μιχάηλ Κωσταράκου.
Μπορεί όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοιχτά, ωστόσο, ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος είναι ο μακροβιότερος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, καθώς βρίσκεται στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων από την 1η Νοεμβρίου του 2011, ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο Έλληνας στρατηγός αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Πληροφορίες θέλουν το κυβερνητικό επιτελείο να προσανατολίζεται στην αλλαγή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, όχι μόνο γιατί .............ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

150 Στρατιωτικούς Σκύλους Αξίας 237.000 € Προμηθεύεται η Πολεμική Αεροπορία (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Με έναν διαγωνισμό µέσω της πλατφόρµας του Εθνικού Συστήµατος Ηλεκτρονικών ∆ηµοσίων Συµβάσεων (ΕΣΗ∆ΗΣ), ξεκινάει τα «εξοπλιστικά» της προγράμματα για το 2015 η  Πολεμική Αεροπορία
Η Πολεμική Αεροπορία θα αγοράσει ως το 2017, 150 στρατιωτικούς σκύλους που αποτελούν πολύτιμη βοήθεια για την φύλαξη των εγκαταστάσεων της, και συγκεκριμένα 141 σκύλους φρούρησης, 8 εντοπισμού – ανίχνευσης και 1 αναπαραγωγής. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

"Συνάντηση κορυφής" Τσίπρα -Καμμένου για να κλειδώσουν οι κρίσεις Αρχηγών

Στην συνάντηση κορυφής Τσίπρα-Καμμένου παρουσία του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου και του ΥΦΕΘΑ Νικου Τόσκα “κλειδώνουν” οι αλλαγές στην κορυφή της ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ “κατεβαίνει” στην συνάντηση με συγκεκριμένη πρόταση η οποία συμφωνήθηκε μόλις σήμερα το πρωί. Αλλαγές σε Αρχηγούς θα γίνουν σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν σ΄ όλα τα Γενικά Επιτελεία.
Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου που αναφέρουν ότι ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Η Εκπομπή του Τέλογλου για τις Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

465.176 ευρώ οι αποδοχές του Α/ΓΕΕΘΑ ως προέδρου Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ!!

Κοστίζουν οι ευρωπαϊκές θέσεις. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχέδιο νόμου του ΓΕΕΘΑ για τις αποδοχές του Αρχηγού που αναλαμβάνει από 6 Νοεμβρίου καθήκοντα προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ , το κόστος για το “ταμείο” του ΥΠΕΘΑ θα αγγίξει το μισό εκατομμυριο για τα τρία χρόνια της θητείας του.
Για την ακρίβεια 465.176 ευρώ είναι τα χρήματα που θα μας κοστίσει η προεδρία της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ.
Δεν το ξέραμε θα πείτε; Εμείς οι απλοί πολίτες όχι δεν το ξέραμε. Όσοι όμως είχαν βάλει στόχο να εκλεγεί ο κ.Κωσταράκος σ΄ αυτή τη θέση προφανώς το γνώριζαν.

Κάθε διεθνή θέση που καταλαμβάνεται από Έλληνα είναι επιτυχία θα πείτε. Για να είμαστε όμως ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Συντριβή δύο τουρκικών RF-4E! Τέσσερις νεκροί!

Τέσσερις νεκροί πιλότοι της τουρκικής Αεροπορίας είναι ο τραγικός απολογισμός της συντριβής δύο φωτοαναγνωριστικών αεροσκαφών τύπου RF-4E της τουρκικής Αεροπορίας (THK), κοντά στην επαρχία Μαλάτια στην ανατολική Τουρκία.

Τα δύο αεροσκάφη πιθανότατα συγκρούστηκαν μεταξύ τους, καθώς φέρονται ταυτόχρονα να χάθηκαν από τα ραντάρ, ενώ βρισκόντουσαν σε εκπαιδευτική πτήση. Στην περιοχή μετέβησαν δυνάμεις έρευνας και διάσωσης και καθώς εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, έσπευσαν ασθενοφόρα και δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις - Ανάγκη για νέο Θεσμικό Πλαίσιο!!

Γράφει ο Ταξίαρχος Γιώργος Χατζηθεοφάνους
Με την είσοδο του χρόνου κυρίαρχο θέμα στους διαδρόμους των Γενικών Επιτελείων αλλά και των γραφείων των ανωτάτων αξιωματικών σε όλη την επικράτεια είναι οι κρίσεις των Αξιωματικών του Μαρτίου και κυρίως οι κρίσεις των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, από τις οποίες εξαρτώνται και οι υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν.
Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων επιλέγονται από το ΚΥΣΕΑ μετά από σχετική εισήγηση-πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Αυτό που στην πράξη συμβαίνει είναι η επικύρωση της εισήγησης του εκάστοτε ΥΕΘΑ από το ΚΥΣΕΑ μέσα από μια καθαρά τυπική διαδικασία.
Η εισήγηση του ΥΕΘΑ ακόμη κι αν αποτελεί μια καθαρά δική του επιλογή (χωρίς άλλες παρεμβάσεις), με κριτήρια, που προκύπτουν από τα βιογραφικά των υποψηφίων και από την προσωπική άποψη που ενδεχομένως διαμόρφωσε για όσους είχε την ευκαιρία να γνωρίσει, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως εμπεριέχει υποκειμενικότητα και είναι συνάρτηση της εμπειρίας, των γνώσεων και της ικανότητάς του να επιλέγει τους πλέον κατάλληλους για το ιδιαίτερο αυτό χώρο. Είναι όμως βέβαιο πως η ακολουθούμενη διαδικασία δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό να επιλέγει τους Αρχηγούς των Ενόπλων ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις για τους Άριστους και όχι για τους Αρεστούς......

Γράφει ο Αντώνης Μυλωνάκης
Κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις μέσα στην εβδομάδα και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πολλά σενάρια διακινούνται. Αρκετά απ΄αυτά εκ του πονηρού και άλλα με απόψεις και πραγματικά γεγονότα. Τα τελευταία χρόνια με την είσοδο στο πολιτικό παιχνίδι των συγκυβερνήσεων ,κομμάτων με διαφορετική ιδεολογική αφετηρία είναι λογικό να υπάρχουν και διαφορετικές αντιλήψεις μεταξύ των εταίρων ώς προς την επιλογή των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων αλλά και του ΓΕΕΘΑ. Ολα όμως πρέπει συγλίνουν σε μία αρχή . Την αρχή της αξιοκρατίας .Οι αρχηγοί πρέπει να είναι τα υποδείγματα και οι άριστοι. Να τους παραδέχονται όλοι και να μην προέρχονται απο πολιτικές σκοπιμότητες. Με αυτή τη λογική καλείται σήμερα ο νέος υπουργός άμυνας αλλά και το Μαξίμου να επιλέξουν.
Να επιλέξουν αξιοκρατικά τους καλύτερους και όχι παιδιά κομματικού σωλήνα. Να επιλέξουν αυτούς που είναι οι ΑΡΙΣΤΟΙ και όχι οι ΑΡΕΣΤΟΙ . Οχι αυτούς που τους αποστράτευσε μία κυβέρνηση και τους επανέφερε η επόμενη. Οχι αυτούς που έκαναν τα χατήρια σε μια κυβέρνηση σε βάρος των στελεχών τους μόνο και μόνο για να κερδίζουν χρόνο στη βολεμένη θεσούλα τους ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και ΔΙαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Οι Γυναίκες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων… (ΦΩΤΟ)

Ενώ η στρατιωτική θητεία στη Ρωσία είναι υποχρεωτική μόνο για τους άνδρες, ωστόσο υπάρχουν πολλές γυναίκες στις τάξεις των υπερασπιστών της χώρας. Δείχνοντας πως μόνο «ασθενές» δεν είναι το γυναικείο φύλο στην πατρίδα του Βλαντιμίρ Πούτιν. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε τις στρατιωτίνες της Ρωσίας σε δράση και όχι μόνο… Με το εντατικό πρόγραμμα κατάρτισης τους να πραγματοποιείται στο 242ο Κέντρο Εκπαίδευσης Εναερίων Δυνάμεων…ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Επιθεώρηση Γενικού Επιθεωρητού Στρατού σε Μονάδες του Στρατού Ξηράς (ΦΩΤΟ)

Το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου 2015, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Δ. Μανώλας, επιθεώρησε Μονάδες και Ανεξάρτητες Υπομονάδες του Στρατού Ξηράς.  Ειδικότερα   ο κ. ΓΕΠΣ επισκέφθηκε το Στρατηγείο και Μονάδες της 98 ΑΔΤΕ, επιθεώρησε την 98 ΜΕΘ, την 398 ΕΑΡΜΕΘ, το 264 Μ/Κ ΤΕ, την Β΄ ΕΑΝΕΘ, το 265 Μ/Κ ΤΕ και το 124 ΤΕ. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Με εντολή ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, έναρξη άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/15» (ΦΩΤΟ)

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου που εδόθη σήμερα Τρίτη 24/2/15 στις 06:00, στο πλαίσιο άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/15»,  Η άσκηση ξεκίνησε στις 07:00. Ο Υπουργός , συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, παρακολούθησε την άσκηση «Πυρπολητής 1/15» που πραγματοποιήθηκε με το σύνολο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (Δύναμη «Δέλτα»). ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να Διαβάσετε Ολόκληρο το Άρθρο

Εκπαίδευση – Ενημέρωση Εφέδρων Αξιωματικών Εύβοιας στη Σχολή Πεζικού (ΦΩΤΟ)

Έφεδροι Αξιωματικοί στην Εφεδρεία , μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ευβοίας σε συνεργασία με την Σχολή Πεζικού στην έδρα της ενημερώθηκαν επί των σύγχρονων – νέων οπλικών συστημάτων του Πεζικού , τους εξελισσόμενους νέους τρόπους  εκμάθησης  των στελεχών (αίθουσες εξομοιωτών) , ανάνηψη τραυματία - πρώτες  βοήθειες  και  τρόπους  διοικήσεως.  Η ενημέρωση είναι η δεύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα , καθώς είχε πραγματοποιηθεί ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Θα Παταχθεί το Ρουσφέτι στις Επερχόμενες Κρίσεις των Αξιωματικών των ΕΔ ;;;;

Η “πάταξη του ρουσφετιού” στους στρατεύσιμους βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν θα συνεχιστεί είναι ένα ερώτημα. Η “πάταξη” των “μπαρμπάδων” στις κρίσεις των στελεχών των ΕΔ που έρχονται θ΄ αρχίσει σ΄ αυτές τις κρίσεις; Οι πληροφορίες για την “δράση” τους έχουν ξεκινήσει τα τελεταία 24ωρα. Ανώτατος αξιωματικός που είχε όπως λέει “ισχυρές διασυνδέσεις  στο παρελθόν τόσο με στενό συνεργάτη του τότε ΥΠΕΘΑ Βαγγέλη Μειμαράκη όσο και  με Υπουργό της ΝΔ από την  κεντρική Ελλάδα αλλά και με τον πατέρα του Υπουργού, πανίσχυρου κομματικού παράγοντα στην ΝΔ επί Καραμανλή διατείνεται ότι έχει την εύνοια της πολιτκής και στρατιωτικής ηγεσίας και στις επικείμενες κρίσεις θα ανέβει  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου στην EUFOR RCA στο Bangui (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015, αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισκέφθηκε τη δύναμη της EUFOR RCA, στη Στρατιωτική Βάση της UCATEX, στο Bangui. Οι εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου, αρχικά συναντήθηκαν με τους επικεφαλείς των συμμετεχόντων κρατών στην EUFOR RCA, ενώ ακολούθησε εμπεριστατωμένη παρουσίαση της αποστολής και των δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Δύναμης από το Διοικητή της στο Bangui, Γάλλο Ταξίαρχο Jean-Marc Bacquet. Την επίσκεψη των Ευρωβουλευτών στη βάση UCATEX, τίμησε με την παρουσία της, η Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, κα Marie-Noelle Koyara,
Η “περιπολία” των Ευρωβουλευτών συνεχίστηκε μέχρι τη “Γέφυρα Ενότητας της ΕΕ”, πρωτοβουλία του Στρατηγείου τηςΛάρισας, η οποία επέτρεψε σε δύο πρώην  αντιμαχόμενες συνοικίες του Bangui, να επανενωθούν. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Απελευθέρωση των Ιωαννίνων! Μια Μαρτυρία!! (Του Γιάννη Β. Δεβελέγκα)

Επέβλεπα την κατασκευή μια μικρής μεταλλικής γέφυρας, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στο Χάνι του Εμίν Αγά, δίπλα στο ελληνικό στρατηγείο πολέμου, έξω από τα Γιάννενα. Κατακαλόκαιρο του 1994. Πιο πέρα μερικά γεροντάκια, παρακολουθούσαν μάλλον αδιάφορα από ένα ανάχωμα τις εργασίες, για να σκοτώσουν την ώρα τους. Ένοιωθα κι εγώ κουρασμένος εκείνο το πρωί μες στο λιοπύρι κι έτσι άφησα για λίγο τη δουλειά και  πλησίασα διακριτικά προς το μέρος τους.
Άρχισαν να με επιθεωρούν από πάνω ως κάτω και αντίστροφα και ξανά και ματα πάλι!  
-     Αξιωματικός του Μηχανικού είσαι; Με ρώτησε γαργαλώντας με την γκλίτσα του το χώμα, ο παππούς με το παχύ μουστάκι και τα χοντρά γυαλιά, που κάθονταν ξέχωρα από τους υπόλοιπους. Και συνέχισε χωρίς να περιμένει απάντηση:  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο