Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις - Ανάγκη για νέο Θεσμικό Πλαίσιο!!

Γράφει ο Ταξίαρχος Γιώργος Χατζηθεοφάνους
Με την είσοδο του χρόνου κυρίαρχο θέμα στους διαδρόμους των Γενικών Επιτελείων αλλά και των γραφείων των ανωτάτων αξιωματικών σε όλη την επικράτεια είναι οι κρίσεις των Αξιωματικών του Μαρτίου και κυρίως οι κρίσεις των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, από τις οποίες εξαρτώνται και οι υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν.
Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων επιλέγονται από το ΚΥΣΕΑ μετά από σχετική εισήγηση-πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Αυτό που στην πράξη συμβαίνει είναι η επικύρωση της εισήγησης του εκάστοτε ΥΕΘΑ από το ΚΥΣΕΑ μέσα από μια καθαρά τυπική διαδικασία.
Η εισήγηση του ΥΕΘΑ ακόμη κι αν αποτελεί μια καθαρά δική του επιλογή (χωρίς άλλες παρεμβάσεις), με κριτήρια, που προκύπτουν από τα βιογραφικά των υποψηφίων και από την προσωπική άποψη που ενδεχομένως διαμόρφωσε για όσους είχε την ευκαιρία να γνωρίσει, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως εμπεριέχει υποκειμενικότητα και είναι συνάρτηση της εμπειρίας, των γνώσεων και της ικανότητάς του να επιλέγει τους πλέον κατάλληλους για το ιδιαίτερο αυτό χώρο. Είναι όμως βέβαιο πως η ακολουθούμενη διαδικασία δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό να επιλέγει τους Αρχηγούς των Ενόπλων ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και Διαβάστε Ολόκληρο το Άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου